Τσιμίκας: Η Βίλεμ τον έφερε στην πόρτα της Λίβερπουλ

Metrosport Team18 Αυγούστου 2020

Η απόκτηση του Κώστα Τσιμίκα από την Λίβερπουλ ήταν αποτέλεσμα χρόνιας παρακολούθησης του.  

Το ρεπορτάζ του SkySports για το χρονικό μέχρι να υπογράψει στους Reds είναι αποκαλυπτικό. Όπως αναφέρεται, το ενδιαφέρον για τον Έλληνα διεθνή μπακ ξεκίνησε μετά τις 33 εμφανίσεις του με την Βίλεμ 2 την σεζόν 2017/18.  

* Οι αριθμοί των δύο αριστερών μπακ της Λίβερπουλ στο φετινό Champions League

Η προηγούμενη περίοδος δανεισμού του στην Έσμπιεργκ ήταν δύσκολη. Όπως και ο Άντριου Ρόμπερτσον, ο άνθρωπος με τον οποίο πρέπει τώρα να συναγωνιστεί για μια θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, έτσι και ο Τσιμίκας πρόσθεσε στο ενεργητικό του έναν υποβιβασμό στις αρχές της καριέρας του. Όχι ότι έφταιγε γι' αυτό.  

Ο αθλητικός διευθυντής της Έσμπιεργκ, Τεντ Βαν Λέουβεν, είχε παραδεχθεί ότι «ανταποκρίθηκε σε όλες τις προσδοκίες» κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δανία, δηλώνοντας ότι θα είχε κινήσει γη και ουρανό για να τον κρατήσει στο κλαμπ αν μπορούσε.  

Αντ 'αυτού, είχε μιλήσει για τον Τσίμικα στην Βίλεμ 2 αναφέροντας ότι έχει πολλές δυνατότητες. Οι άνθρωποι της ολλανδικής ομάδας, πλέον, απολαμβάνουν να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξή του που τον έχει οδηγήσει μέχρι την Λίβερπουλ.  

Εκείνη τη σεζόν στην Ολλανδία, ο Τσίμικας έκανε περισσότερα τάκλιν από οποιονδήποτε άλλο αμυντικό στην Eredivisie, κάτι που ανέδειξε τη μαχητική του φύση, ενώ ολοκλήρωσε επίσης την σεζόν με τις πιο ντρίμπλες από οποιονδήποτε άλλον αμυντικό (56).  


 Επίσης ένα ακόμη χαρακτηριστικό που οδήγησε στην απόκτησή του από την Λίβερπουλ ήταν η ηλικία του. Άλλωστε, μόνο μία από τις αγορές των πρωταθλητών Αγγλίας επί Κλοπ ήταν άνω των 26 ετών, ο στόπερ, Ράγκναρ Κλάβαν.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.