Τσιλιώτης: «Συνταγματικοί οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους»

Metrosport Team24 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο συνταγματολόγος Χάρης Τσιλιώτης και μίλησε για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στους ανεμβολίαστους από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, ο Χάρης Τσιλιώτης δήλωσε:

«Μια γενική παρατήρηση. Όταν οι συμπολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν, επικαλούνται το Σύνταγμα και ελευθερίες και θεμελιώδη δικαιώματα. Είναι δικαίωμά τους αλλά το δικαίωμα αυτό είτε προστατεύεται από το Σύνταγμα είτε από διεθνείς συμβάσεις δεν είναι απεριόριστο. Όλα περιορίζονται ιδίως όταν έρχεται σε σύγκρουση με αλλά δικαιώματα. Το δικαίωμα αυτό έρχεται σε σύγκρουση με όσους θέλουν να προστατεύσουν την υγεία τους. Η επιστήμη λέει ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν από ανεμβολίαστους. Εγώ δεν είμαι γιατρός αλλά από τη στιγμή που οι ειδικοί λένε αυτό, εμείς το ανάγουμε σε πραγματικότητα και λέμε ότι οι περιορισμοί είναι συνταγματικοί.

Όσον, αφορά τα μέτρα. Έχουμε καθαρή περίπτωση του λεγόμενου έμμεσου υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δεν λένε ότι όλοι υποχρεούνται να εμβολιαστούν. Όμως επιβάλλει έννομες συνέπειες σε όσους δεν εμβολιαστούν. Με πρώτη ματιά είναι σχετικά ήπιες. Αρά βρίσκονται εντός της αρχής της αναλογικότητας. Δεν επιβάλλονται κυρώσεις, ούτε εμβολιασμός.

Ας τα δούμε ένα-ένα. Είναι μια δυσμενής έννομη συνέπεια για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Δεν πηγαίνουμε σε απόλυση αλλά σε προσωρινή αναστολή εργασίας επειδή η τηλεργασία και η μετακίνηση σε άλλη θέση για τους υγειονομικούς δεν ενδείκνυται. Αρά πάμε εκεί και όχι στο ακρότατο μέτρο της απόλυσης που θα υπήρχε θέμα.

Αυτοί που επικαλούνται την ελευθερία πρέπει να αναλάβουνε ευθύνες απέναντι στους συνανθρώπους τους. Όταν κάποιος μιλάει για φοβίες και συνομωσιολογίες, πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει το δικό του κόστος. Από τη στιγμή που δεν επιβάλλεται ο εμβολιασμός και πρόστιμο, οι εμβολιασμένοι δεν μπορεί να πληρώνουν τις δεισιδαιμονίες των ανεμβολίαστων. Ας πληρώνουν τα rapid test. Δεν μπορούν να τα πληρώνουν οι εμβολιασμένοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.