Τσιλιώτης: «Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους εργαζόμενους»

Χάρης Εμμανουηλίδης15 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Χάρης Τσιλιώτης.

Ο Επίκουρος καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, τοποθετήθηκε αναφορικά με τα όσα ακούγονται σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων και μία ενδεχόμενη απόλυση τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Δύο παρατηρήσεις προκαταρκτικές, θα ήταν καλύτερα οι υπουργοί σε θέματα που αφορούν ιδιωτικές σχέσεις και δεν τις αφορά άμεσα, να μην παίρνουν θέση. Πέρα από τη νομιμότητα της εκάστοτε δημοσκόπησης, υπάρχει ο νόμος που θα κρίνει το αν είναι σωστή μία τέτοια απόφαση. Το θέμα δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα και δεν ξέρουμε αν ρυθμιστεί. Μέσα από το Σύνταγμα της Ελλάδας προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και επειδή μιλάμε για σχέση ιδιωτών, δεν μιλάμε για τις σχέσεις που μπορεί να έχει το δημόσιο με την κυβέρνηση. Ο εργοδότης για να προστατέψει τα συμφέροντα του, έχει δικαίωμα να ζητήσει τον εμβολιασμό του εργαζόμενου του, αλλά όχι να τον αναγκάσει. Μπορεί όμως να επιβάλλει νόμιμες συνέπειες με βάση τα όσα προβλέπονται».

Για να προσθέσει: «Η απόλυση είναι το έσχατο μέτρο. Για παράδειγμα, σε μία επιχείρηση εστίασης που υπάρχει άμεση επαφή και δεν γίνεται να μην έρθει σε επαφή με το κοινό με άλλους τρόπους, έχει το δικαίωμα να τον απολύσει. Το ίδιο θα μπορεί να ισχύει και για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος».  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.