Τσίκινης: «Το VAR κάνει τους διαιτητές... τεμπέληδες - Έτσι βαθμολογούνται»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο Ηρακλής Τσίκινης.

Ο πρώην διαιτητής και νυν τηλεκριτικός διαιτησίας, μίλησε αναφορικά με τα λάθη που έγιναν χθες στον αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ρέφερι Φωτιά, την τεχνολογία του VAR, αλλά και την παρουσία του Μαρκ Κλάντεμπεργκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά σημείωσε για τη χθεσινή διαιτησία: «Η χθεσινή διαιτησία έπεσε πάνω στο σύνδρομο του VAR, δηλαδή έχοντας στο μυαλό τους οι διαιτητές την τεχνολογία του VAR, είναι πιο ήσυχοι, πιο… τεμπέληδες. Στο πρώτο πέναλτι ο διαιτητής είχε λάθος θέση, ενώ στο δεύτερο ήταν πιο εύκολη η απόφαση του. Έχω ενδοιασμούς για τη χρήση της τεχνολογίας στο ακυρωθέν γκολ του Άρη, υπάρχει η παρέμβαση του ανθρώπινου χεριού που βάζει τη γραμμή του offside».

Για την τεχνολογία του VAR: «Οι διαιτητές με τη συνεχόμενη χρήση του βίντεο, χαλάει η ομορφιά του ποδοσφαίρου, ο ρυθμός του και προκαλεί εκνευρισμό. Ο παρατηρητής βαθμολογεί με βάση το γεγονός ότι έχει κάνει λάθος, αλλά αν το έχει διορθώσει στο VAR παίρνει πίσω ένα κομμάτι του βαθμού που έχασε. Στη χθεσινή αναμέτρηση έχει κάνει λάθος, αλλά παίρνει πίσω το κομμάτι που του ανήκει, εξαιτίας της διόρθωσης. Ας πούμε με τα λάθη ένας διαιτητής θα έπαιρνε, 7.9, αν το διορθώσει θα πάρει 8.1, ενώ αν δεν είχε κάνει καθόλου λάθος, θα έπαιρνε 8.3.

Για τις επόμενες κινήσεις της διαιτησίας: «Έρχεται ένα ημί – αυτόματο, σύστημα offside, η κάμερα θα παίρνει υλικό από τις κάμερες και θα κρίνει ο άνθρωπος το πόσο μπορεί να επηρεάζει κάποιος τη φάση, θα είναι πολύ σύντομη διαδικασία και δεν θα είναι τόσο χρονοβόρο».

Ενώ για τον Κλάντεμπεργκ, επισήμανε: «Έχω την αίσθηση ότι θα μείνει ο Κλάντεμπεργκ, δεν υπάρχει ηρεμία και ψυχολογία και αυτό τους επηρεάζει στη λειτουργία τους εν ώρα αγώνα. Η κουλτούρα του ίδιου δεν έχει ταιριάξει με τον Έλληνα διαιτητή, έχουμε μία… αιμορραγία από Έλληνες διαιτητές και έχω την αίσθηση πως θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των Ελλήνων διαιτητών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.