Τσίκινης: «Από το Μουντιάλ στα πρωταθλήματα το θέμα των καθυστερήσεων»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, και μίλησε για την οδηγία του Μπένετ να δίνεται εύκολα πέναλτι από τους διαιτητές αλλά και το θέμα των καθυστερήσεων που προέκυψε στο Μουντιάλ και θα μεταφερθεί και στα πρωταθλήματα.

Για την οδηγία του Μπένετ να μην δίνουν εύκολα πέναλτι οι διαιτητές: «Μπορεί να είχε την ερμηνεία να αποφεύγουν τα εύκολα πέναλτι ή το θέατρο. Γιατί η κάθε επαφή μέσα στην περιοχή δεν είναι πέναλτι. Το VAR μπορεί να σε παρασύρει σε μια λάθος απόφαση, αν και την τελευταία απόφαση την έχει ο διαιτητής. Ο VARίστας θα δώσει το έναυσμα στον διαιτητή, αλλά αν ο VARίστας βλέπει κάτι λάθος θα παρασύρει τον διαιτητή σε μια ακόμη πιο λανθασμένη απόφαση. Η οδηγία που δόθηκε στο Μουντιάλ και θα πάει και στα πρωταθλήματα είναι το θέμα των καθυστερήσεων, δεν θα χάνεται χρόνος γιατί οι πανηγυρισμοί των γκολ έχουν καθυστερήσεις».

Για το γκολ της Ιαπωνίας: «Για μένα ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει στο θέμα με την μπάλα, να μετράει η επαφή της μπάλας όχι η περιφέρειά της. Γιατί είναι δύσκολο και πρέπει να παίξει με τα χιλιοστά και είδαμε και στη φάση της Ιαπωνίας εφάπτεται η μπάλα, όπως είδαμε από τα ριπλέι. Είναι τόσο γρήγορο το ποδόσφαιρο σήμερα και η τεχνολογία προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη πιθανό γιατί για παράδειγμα δεν έχουμε τις μπάλες με τα μικροτσίπ όπως στο Κατάρ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.