Τσιαντάκης: «Ο Άρης μπορεί να παλέψει τον ΠΑΟΚ - Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από το Χαριλάου»

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2021

Ο Νίκος Τσιαντάκης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την παρουσία του σε Ολυμπιακό και Άρη.

«Δεν έχω ασχοληθεί προπονητικά» ανέφερε αρχικά και συνέχισε για τις σπουδές του: «Είχα ένα μάθημα που μου είχε μείνει και θεώρησα σωστό να πάω να το δώσω και να πάρω το πτυχίο μου. Το μάθημα το έδωσα σε ηλικία 48 ετών». 

Σημείωσε ότι: «Αν θες να ασχοληθείς με την προπονητική πρέπει να το κάνεις αμέσως μόλις σταματήσεις την καριέρα σου. Μετά είναι δύσκολο. Ενδιαφέρομαι, πάντως, για τα δρώμενα.

Σταμάτησα το 1999. Πιο παλιά από εμάς ήθελε τεχνική το ποδόσφαιρο. Υπήρχαν μεγάλοι παίκτες. Δομάζος, Δεληκάρης, Χατζηπαναγής Κούδας. Ήταν όλοι πολύ καλοί τεχνικά. 

Το ποδόσφαιρο δεν βασιζόταν στην ταχύτητα, στην πορεία, όμως, αυτά τα στοιχεία μπήκαν. Κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της. Εμείς ήμασταν σε μια ενδιάμεση εποχή που χρειαζόταν και ταχύτητα και φυσική κατάσταση». 

Για την καριέρα του τόνισε: «Αυτό που είπα σε πρόσφατη συνέντευξή μου είναι ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά. Όταν σταματάς στα 36 και με συμμετοχές στην εθνική είσαι γεμάτος. Αυτό που δικαιούνταν τότε ο Ολυμπιακός ήταν κάποιο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που μας λείπει».

Για το πέρασμα του από τον Άρη σημείωσε: «Το πέρασμά μου από τον Άρη μου άφησε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Είχα σπουδαίους συμπαίκτες. Χάσαμε την Ευρώπη για ένα πόντο από τον Απόλλωνα που τον είχαμε κερδίσει 4-1. Είχαμε και καλό προπονητή, τον Γιώργο Φοιρό. 

Όλοι οι παίκτες που είχαμε ήταν πολύ καλοί. Και οι Έλληνες και οι ξένοι. Ο Ιβάν είχε φοβερή τεχνική, σε ξεγελούσε το σώμα του αλλά ήταν μεγάλος τεχνίτης. Οπως και οι δύο Σέρβοι και ο Λεκμπέλο. Και οι Κωφίδης, Μαυρογενίδης.

Ο Άρης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μετά τις περιπέτειες που πέρασε. Είναι στην κορυφή και φέτος πραγματικά μπορεί να παλέψει και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό».

Για την ομοιότητά του με τον Γκάμα σχολίασε: «Ο Γκάμα συγκλίνει και σουτάρει και εγώ το είχα αυτό. Βέβαια, δεν παίζει και χαφ». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.