Τσιαμπάζης: Φτάσαμε στην πηγή και οφείλουμε να πιούμε νερό

Metrosport Team21 Μαΐου 2022


Ο κορυφαίος των δύο πρώτων αγωνιστικών στα play-off της Γ’ Εθνικής για τον Μακεδονικό, ο Παναγιώτης Τσιαμπάζης, δηλώνει μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού και την απόδοση του ότι η στρατιωτική θητεία και οι αντικειμενικές δυσκολίες που τη συνοδεύουν, δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων» φόρεσε ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην πρεμιέρα του «μίνι πρωταθλήματος» κόντρα στην Παναχαϊκή και έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης τόσο κόντρα στους Πελοποννήσιους, όσο και απέναντι στην Προοδευτική.

Μιλώντας στο makedonikos.gr, ο Τσιαμπάζης περιγράφει τα μοναδικά συναισθήματα που «έντυσαν» την πρώτη εβδομάδα των play-off, μιλά για τη στήριξη του κόσμου αλλά και για την αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας (22/05, 17:00).

Έχεις ζήσει για πολλά χρόνια τον Μακεδονικό «από μέσα», τόσο ως παίκτης της Ακαδημίας όσο και ως μέλος και αρχηγός της ανδρικής ομάδας. Είναι τα μπαράζ της Γ Εθνικής τα σπουδαιότερα παιχνίδια που έχει δώσει ο σύλλογος στη θητεία σου; Πώς αισθάνεσαι παίζοντας αγώνες τέτοιας σπουδαιότητας και μάλιστα φορώντας το περιβραχιόνιο;

«Είναι σίγουρα τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Σκεφτείτε ότι την τελευταία φορά που δίναμε παιχνίδι “ζωής ή θανάτου”, ήταν την τελευταία χρονιά στην Α1, που έπρεπε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό Κυμίνων για να βγούμε κατηγορία. Ένα παιχνίδι που δεν άλλαζε την ιστορία του Μακεδονικού, γιατί επιστρέφαμε ουσιαστικά εκεί που ανήκαμε. Αλλά τα επόμενα χρόνια στη Γ’ Εθνική, ήταν χρονιές που είχαμε πάντα καλό σύνολο και πολύ καλή πορεία στη διάρκεια της χρονιάς. Πάντως, τώρα που φτάσαμε στην πηγή, οφείλουμε να πιούμε νερό. Απ’ όλη την τελευταία εξαετία, αυτά είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια: τώρα μπορούμε να αλλάξουμε ουσιαστικά την ιστορία του Μακεδονικού, να επιστρέψουμε εκεί που έπαιζε η ομάδα πριν από αρκετά χρόνια, στις ένδοξες στιγμές της ιστορίας της.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, επειδή έλειψα αρκετό καιρό λόγω της στρατιωτικής μου θητείας, φέτος δεν ήμουν μέσα στην τριάδα των αρχηγών. Αλλά στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, έλειπαν ο Στέλιος (σ.σ. Τσουκάνης) και ο Χρήστος (σ.σ. Καράμπελας), οπότε μίλησα με τον Γιώργο τον Γαρύφαλλο, με τον οποίο είμαστε πολύ καλοί φίλοι και πραγματικά ήθελα να μου δώσει να φορέσω το περιβραχιόνιο σε ένα τέτοιο σπουδαίο παιχνίδι, με τόσο κόσμο στο γήπεδο να στηρίζει την ομάδα μου».

Πώς αξιολογείτε το ξεκίνημα; Η εικόνα της ομάδας – ειδικά αμυντικά – ήταν πολύ καλή στους δύο πρώτους αγώνες, ωστόσο βαθμολογικά ίσως να μην πήρε αυτό που άξιζε; Υπάρχει περιθώριο για την επίτευξη του στόχου της ανόδου;

«Όταν σε δύο αγώνες έχεις δεχτεί ένα γκολ, αυτό σημαίνει ότι έχεις καλή αμυντική λειτουργία. Κάτι που, φυσικά, δε σημαίνει ότι τα πάνε καλά μόνο οι τέσσερις αμυντικοί, αλλά όλοι, συνολικά. Όταν δέχεσαι, βέβαια, γκολ στο 90′, σου αφήνει πικρία. Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν ακόμη υπέρπολύτιμο βαθμό, έναν τόσο σημαντικό βαθμό σε ένα πρωτάθλημα τόσων λίγων αγώνων. Τώρα, γενικά στο επιθετικό κομμάτι, κάναμε κάποιες ευκαιρίες, και με την Προοδευτική, με την Παναχαϊκή λιγότερες – αλλά δεχτήκαμε και λιγότερες. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που θα έχει, γιατί εφόσον έχουμε έξι παιχνίδια, πρέπει να κοιτάμε και τα μετόπισθεν κυρίως και έπειτα να δημιουργούμε μπροστά».

Μπορεί η παρουσία του κόσμου να βοηθήσει την ομάδα σημαντικά, αν κρίνουμε από την προσέλευση των φίλων του Μακεδονικού στην πρεμιέρα των μπαράζ;

«Εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι μετά από πάρα πολύ καιρό – ίσως ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή για τη Γ’ Εθνική να ήταν η τελευταία φορά – είδα τόσο κόσμο στο γήπεδο μας από τη δική μας πλευρά, από την πλευρά του Μακεδονικού. Χαίρομαι πάρα πολύ που άρχισε να έρχεται κόσμος στο γήπεδο που παίζω τόσα χρόνια από μικρός. Αλλά για να έχει μία βάση αυτό, πρέπει να γίνει κατ’ επανάληψη, όχι μόνο επειδή η ομάδα βρίσκεται στα μπαράζ. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ένα πρόβλημα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε να το λύσουμε. Κι αν η ομάδα προσφέρει δικαιώματα, λόγους, κίνητρο, μπορεί να φέρνει στο γήπεδο ένα σημαντικό αριθμό φιλάθλων που μπορούν να τη βοηθήσουν να πετυχαίνει τους εκάστοτε στόχους της».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.