Τσέλσι VS Λίβερπουλ: Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς περνάει από το Γουέμπλεϊ

Κωστής Παναγιώτου25 Φεβρουαρίου 2024

O πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία περνάει από το Γουέμπλεϊ, με την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο τελικό του League Cup  (25/2, 17:00, Action 24). Το 2022 ήταν η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδες στον τελικό της διοργάνωσης, με τους "κόκκινους" να κατακτούν τον τίτλο.

Η πορεία των δύο μονομάχων είναι τελείως διαφορετική φέτος, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να βρίσκεται στη 10η θέση (35 β.) της Premier League, ενώ το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 60 βαθμούς.

Οι "μπλε" θέλουν την κατάκτηση του League Cup, ως αντίδοτο στην κακή πορεία της ομάδας, αλλά εξίσου ισχυρό κίνητρο έχουν και οι παίκτες της Λίβερπουλ, καθώς στο τέλος της σεζόν ο Κλοπ αποχωρεί από τον πάγκο των "κόκκινων" και θέλουν το τρόπαιο, προκειμένου να το αφιερώσουν στον προπονητή τους.

Αυτή είναι η 10η συμμετοχή της Τσέλσι σε τελικό του League Cup, μετρώντας πέντε κατακτήσεις. Τελευταία κατάκτηση των "μπλε" το 2015 απέναντι στην Τότεναμ (2-0), με τον προπονητή των Λονδρέζων, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, να κάθεται στον πάγκο της Τότεναμ. Η Λίβερπουλ για 14η φορά θα αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης, αριθμός ρεκόρ για το League Cup, έχοντας εννέα τρόπαια, με αποτέλεσμα να είναι η πολυνίκης του θεσμού.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που Τσέσλι και Λίβερπουλ αναμετρώνται σε τελικό League Cup, με τους "μπλε" να κατακτούν το τρόπαιο το 2005, με σκορ 3-2, ενώ οι "κόκκινοι" το 2022, επικράτησαν στα πέναλτι, πανηγυρίζοντας το 9ο τρόπαιο του League Cup.


Η Τσέλσι πηγαίνει στον σημερινό τελικό έχοντας πολλά προβλήματα, καθώς οι Μπαντιασίλ, Φοφανά, Τζέιμς, Κουκουρέγια, Τσουκουεμέκα, Λάβια και Ουγκοτσούκου είναι εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολος είναι και ο Τιάγκο Σίλβα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Γιούργκεν Κλοπ αντιμετωπίζει και εκείνος σημαντικά προβλήματα, καθώς δεν υπολογίζει στους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ζότα και Άλισον, ενώ η συμμετοχή των Σαλάχ, Νούνιες και Σομποσλάι θα κριθεί την τελευταία στιγμή από τον Γερμανό τεχνικό.

Photo credits: Official Page Carabao Cup Twitter

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.