Τσέλσι vs Λίβερπουλ: Crash test στο Λονδίνο

Δημήτρης Μπασμπαρέλας20 Σεπτεμβρίου 2020

Οι δύο τους έχουν ιστορία. Το μαρτυρούν οι αριθμοί. Η σημερινή (18:30) θα είναι η 187η συνάντησή τους σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν τις λες και λίγες... Τσέλσι VS Λίβερπουλ. Οι "reds" έχουν το προβάδισμα με 81 νίκες έναντι 64 της Τσέλσι. Υπάρχουν ασφαλώς και οι ισοπαλίες, οι οποίες είναι 41 τον αριθμό. Αμφότερες προέρχονται από νίκες στην πρεμιέρα της φετινής Premier League. Η Λίβερπουλ επικράτησε 4-3 της Λιντς στο Ανφιλντ και η Τσέλσι 3-1 λύγισε εκτός έδρας την Μπράιτον. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγάλο ματς στο πιάτο σας...  

Σημείο τριβής  

Οι πρωταθλητές μεταβαίνουν στο Λονδίνο για να παίξουν με την ομάδα, η οποία δαπάνησε 258 εκ. ευρώ για να ενισχύσει το ρόστερ της και να "χτυπήσει" το Πρωτάθλημα είτε φέτος, είτε σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, οι ηχηρές μετακινήσεις και τα υψηλά ποσά αποτέλεσαν σημείο τριβής μεταξύ του Γιούργκεν Κλοπ και του Φρανκ Λάμπαρντ, αν και ο Γερμανός τεχνικός έσπευσε την Παρασκευή (18/9) να σβήσει γρήγορα τη "φωτιά". Τί είπε; Τα... έριξε στους δημοσιογράφους. "Δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Δημιουργείτε κόντρα ανάμεσα σε εμένα και τον Φρανκ Λάμπαρντ. Γιατί; Συναντιόμαστε δύο φορές στη σεζόν. Σέβομαι πολύ αυτό που κάνει. Είναι πιθανότατα πολύ καλός τύπος, αλλά δεν τον ξέρω πολύ καλά, όπως δεν γνωρίζει και εκείνος πράγματα για μένα στην ιδιωτική ζωή μου. Στη γραμμή του πλαγίου άουτ έχουμε μεγάλη ένταση και βγάζουμε συναισθήματα και κάποιες φορές λέμε κάποιες λέξεις, που λίγα λεπτά αργότερα ευχόμαστε να μην είχαμε πει. Ετσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον Φρανκ Λάμπαρντ", τόνισε ο Κλοπ.  

Της πήρε τον αέρα  

Στα τελευταία πέντε μεταξύ τους ματς η Λίβερπουλ μετρά τρεις νίκες και μία ήττα. Στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό για το UEFA Super Cup η Λίβερπουλ επικράτησε στα πέναλτι και πήρε το τρόπαιο τον Αύγουστο του 2019. Πέρσι, η ομάδα του Κλοπ έκανε δύο νίκες στο Πρωτάθλημα, μέσα (5-3)-έξω (2-1), ωστόσο γνώρισε την ήττα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με 2-0 για το FA Cup. Στην Premier League; Στα τελευταία 11 παιχνίδια η Λίβερπουλ έχει πέντε νίκες, πέντε ματς έληξαν ισόπαλα και μόλις μία επιτυχία μετρούν οι "μπλε". Οι "reds" έχουν επικρατήσει στις έξι από τις 12 τελευταίες επισκέψεις τους στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για την Premier League.  

Οι μεγαλύτερες νίκες

Θα πρέπει να γυρίσει κανείς πολλά χρόνια τον χρόνο πίσω για να διαπιστώσει τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Τσέλσι είχε επιβληθεί με 6-1 την περίοδο 1937/38, όταν το Πρωτάθλημα επονομαζόταν Division One, ενώ ακόμη πιο παλιά, το 1934/35, η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 6-0. Επίσης, η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας από τον Μέρσεϊσάιντ στο Λονδίνο ήταν το επιβλητικό 5-2 την αγωνιστική περίοδο 1989/90. Ετσι, για την ιστορία.  

Κερδίζει πρωταθλητές  

Βέβαια, θα πρέπει να καταγραφεί ότι η Τσέλσι μετρά έξι σερί νίκες στην έδρα της για το Πρωτάθλημα. Στις πέντε εξ αυτών μάλιστα δεν δέχτηκε γκολ. Αν κερδίσει; Θα ισοφαρίσει το πρόσφατο ρεκόρ του Κόντε με τα επτά σερί τρίποντα από το 2017. Οι "μπλε" έχουν καταφέρει, πάντως, να κάνουν αήττητο σερί στην έδρα τους κόντρα σε πρόσφατους πρωταθλητές. Μετρούν 13 συνεχόμενα ματς δίχως ήττα. Από την άλλη, η Λίβερπουλ έχει αποτύχει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα έξι τελευταία ματς για την Premier. Ενα φέτος και πέντε από πέρσι. Με τον Κλοπ στον πάγκο, η Λίβερπουλ κόντρα στην Τσέλσι μετρά πέντε νίκες, άλλες τόσες ισοπαλίες και τρεις ήττες.  

Απουσίες και επιστροφές  

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πολ Τίρνεϊ, με τον Μάικλ Ολιβερ να βρίσκεται στο VAR. Ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές. Ο Λάμπαρντ έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ζίγιες, Γκίλμουρ και Πούλισικ. Ο Τιάγκο Σίλβα κάνει προπονήσεις από την Τετάρτη (16/9), αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει, ενώ επιστρέφει ο Κόβατσιτς. Ανέτοιμος έχει κριθεί ο Τσίλγουελ. Οι Βέρνερ και Ζορζίνιο είναι, πάντως, έτοιμοι, ενώ από την άλλη, στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας είναι διαθέσιμος, όπως και ο Σακίρι, ενώ απών θα είναι ξανά ο Τσάμπερλεϊν, που απέχει έτσι κι αλλιώς καιρό. Την ίδια στιγμή, υπάρχει ενθουσιασμός στη Λίβερπουλ για τη μεταγραφή του Τιάγκο Αλκάνταρα. Αν θέλει ο Κλοπ, τον χρησιμοποιεί. Υπήρξε και συνέχεια με τον Ζότα από τη Γουλβς. Σημαντική ενίσχυση. Πώς θα παίξουν, όμως, οι δύο ομάδες;  

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΤΣΕΛΣΙ (Λάμπαρντ, 3-4-3): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Αλόνσο, Ζορζίνιο (ή Κόβατσιτς), Καντέ, Μάουντ, Χάβερτς, Βέρνερ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ, 4-3-3): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Φιρμίνο, Μανέ, Σαλάχ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.