Τσέλσι: Ποιος είναι ο Αμερικανός Τοντ Μπέλι που την αγοράζει

Metrosport Team07 Μαΐου 2022

Στα τέλη του Μάη αναμένεται να ολοκληρωθεί το deal για την πώληση της Τσέλσι, τις τύχες της οποίας θα αναλάβει η κοινοπραξία των Τοντ Μπέλι και Χάνσγιοργκ Βις.

Χθες έπεσαν οι πρώτες υπογραφές από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και τους άλλους δυο άνδρες και οι «μπλε» φρόντισαν με ανακοίνωση της να βάλουν φρένο σε κάθε δημοσίευμα.

Ποιος είναι ο Τοντ Μπέλι που θα την αγοράσει; 

Πρόκειται για τον συνιδρυτή, πρόεδρο, διευθύντα σύμβουλο και μέλος ελέγχου της Eldridge Industries, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου με έδρα στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. 

Διαθέτει στην κατοχή του το 20% των Los Angeles Dodgers, μίας επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ ενώ έχει και μετοχές στους Los Angeles Sparks, την γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν το 27% στους Los Angeles Lakers το 2021.

Ο Αμερικανός θέλησε να αγοράσει και το 2019 τους «μπλε» προσφέροντας στον Αμπράμοβιτς τρία δισ. δολάρια αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

Η Clearlake Capital παρέχει την οικονομική δύναμη στον όμιλο της Μπέλι, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Χανσγιόργκ Βις, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Guggenheim Partners Μάρκ Γουόλτερ και τον επενδυτή ακινήτων Τζόναθαν Γκολντστέιν. Ο Ντάνιελ Φίνκελσταϊν, ομότιμος του Συντηρητικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και αρθρογράφος της εφημερίδας Times, υποστηρίζει επίσης την προσφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.