Τσέλσι και Εβερτον για… γούστα

Θανάσης Κυλώνης12 Σεπτεμβρίου 2020

Μετά το διάλειμμα του Nations League που μας έδωσε χαρτζιλίκι (όποιος είδε το Web TV του Metropolis την Τρίτη, κάτι θα «τσίμπησε»), στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στα πρωταθλήματα και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αυτό το Σ/Κ έχουμε πρεμιέρες σε Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Τουρκία, Αυστρία και Δανία, από την άλλη βδομάδα που ξεκινά και η Μπουντεσλίγκα με την Σέριε Α, το κουπόνι θα είναι φουλ…

Στη Γαλλία, το παραδοσιακό ντέρμπι Παρί – Μαρσέιγ την Κυριακή αποκτά ακόμα μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον μετά την ήττα των πρωταθλητών την Πέμπτη στη Λανς, όπου παρατάχθηκαν χωρίς 7 βασικούς λόγω Covid-19, μεταξύ αυτών και οι Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ντι Μαρία. Πολύ δύσκολα θα επιστρέψει κάποιος βάσει πρωτοκόλλου, η Μαρσέιγ θα έχει πιθανότατα πίσω τον Παγέτ που βγήκε από την καραντίνα, υπάρχει αξία στην κόντρα του άσου. Πολύ πιο δίκαιο φαβορί ο άσος της Λιλ με τη Μετς, δεν θα μπορούσε να πληρώνει πάνω από 1.60 ο άσος με βάση την διαφορά δυναμικής. Μαζί με over 1,5 πάει στο 2.00, δε νομίζω ότι η ευρωπαία Λιλ θα κερδίσει 1-0. Από Β’ Γαλλίας, κρατάω τον άσο της Τρουά με τη νεοφώτιστη Πο. Και εδώ δεν θα μπορούσε να πληρώνει πάνω από 1.80, απ’ την στιγμή που η Τρουά συγκαταλέγεται στις βασικές διεκδικήτριες της ανόδου και φέτος, έχοντας περάσει πλέον στην κατοχή του City Football Group, ιδιοκτήτριας εταιρίας της Μάντσεστερ Σίτι, με αρκετές θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, σημείο που σηκώνει ρίσκο (και κάλυψη) είναι το 4.20+ της Εβερτον στην Τότεναμ. Η ομάδα του Αντσελότι δικαίως θεωρείται η δευτεραθλήτρια των μεταγραφών στην Αγγλία πίσω από την Τσέλσι, προσθέτοντας πολλή ποιότητα στη μεσοεπιθετική της γραμμή με την απόκτηση των Χάμες Ροντρίγκες, Αλαν και Ντουκουρέ. Η Τότεναμ του Μουρίνιο δεν έκανε ηχηρές μεταγραφές, πέρυσι απογοήτευσε εντός και εκτός συνόρων και μεσοβδόμαδα παίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον στη Βουλγαρία. Βασική επιλογή από Αγγλία, το διπλό της Τσέλσι τη Δευτέρα στο Μπράιτον. Λογικό και δίκαιο το 1.65, μαζί με over 1,5 πάει κοντά στο 2.00. Ο Λάμπαρντ έχει ένα ισχυρότατο ρόστερ στα χέρια του φέτος με τις προσθήκες των Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Σαρ, Ζίγες, Χάβερτς και Βέρνερ, η Μπράιτον θα κινδυνεύσει φέτος, η διαφορά δυναμικής φάνηκε και στο πρόσφατο φιλικό τους, παρά το τελικό 1-1. Σε επίσημα παιχνίδια άλλωστε, η παράδοση των «μπλε» κόντρα στους «γλάρους» είναι εντυπωσιακή.

Απ’ την πρεμιέρα της Τουρκίας, κράτησα τον άσο της Τραμπζονσπόρ στο 2.10, κυρίως λόγω της κακής εικόνας που είχε η Μπεσίκτας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εχασε πολλούς βασικούς, οι νεοαποκτηθέντες της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μάλιστα θα λείψει και ο ποιοτικός εξτρέμ Ενκουντού, ο μοναδικός που ξεχώρισε στην Τούμπα. Η ομάδα της Τραπεζούντας λίγο έλειψε να κάνει το νταμπλ πέρυσι και σίγουρα θα θέλει μια άτυπη ρεβάνς από την ομάδα που της πήρε την θέση της στην Ευρώπη ελέω τιμωρίας.

Από Ισπανία, μόνο ο άσος της Τενερίφης στη Σεγούντα κοντά στο 1.80 με «έψησε», λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στη Μάλαγα, η οποία βαράει διάλυση έχοντας ξεμείνει με 12 μόνο επαγγελματίες παίκτες.

Τέλος, δυο καλοπληρωμένα over για τα δεδομένα Βελγίου και Ολλανδίας, το σημερινό Λέουβεν - Σταντάρ Λιέγης και το αυριανό Χρόνινχεν – Αϊντχόφεν, αμφότερα κοντά στο 2.00.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ Over

ΤΡΟΥΑ – ΠΟ 1

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΛΙΛ – ΜΕΤΣ 1 & Over 1,5

ΧΡΟΝΙΝΧΕΝ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ Over

ΤΟΤΕΝΑΜ – ΕΒΕΡΤΟΝ Χ2

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 1

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΜΑΛΑΓΑ 1

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΤΣΕΛΣΙ 2 & Over 1,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.