Τσέχος διεθνής ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Πέτρος Χαριζακλής13 Φεβρουαρίου 2023

Την αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος έκανε ο Τσέχος ποδοσφαιριστής, Γιακούμπ Γιάνκτο. Ο 45 φορές διεθνής με την Εθνική Τσεχίας έκανε την αποκάλυψη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Ο Γιάνκτο αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στη Σπάρτα Πράγας, με τη μορφή δανεισμού από την ισπανική Χετάφε. Από νεαρή ηλικία, 18 ετών, πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για την Ιταλία. Μετακόμισε στην Ουντινέζε και στη συνέχεια έπαιξε και σε Ασκολι, Σαμπντόρια πριν τον αγοράσει η Χετάφε το καλοκαίρι του 2021 έναντι 6 εκατ.ευρώ.

Σήμερα έκανε την αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή, λέγοντας: «Οπως κάθε άλλος, έχω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μου. Εχω οικογένεια, έχω φίλους. Εχω μια δουλειά που κάνω το καλύτερο δυνατό με βάση τις ικανότητές μου. Για πολλά χρόνια, ήμουν σοβαρός, επαγγελματικά και με πάθος. Οπως κάθε άλλο, θέλω να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα. Χωρίς φόβος, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς βία. Αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος. Και δεν θέλω να το κρύβω άλλο».

Η Σπάρτα ενημέρωσε πως ο Γιάνκτο το είχε αποκαλύψει πρώτα στους συμπαίκτες του, στο προπονητικό επιτελείο και στη διοίκηση της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.