Τσαξιρλής: «Δεν υπάρχει ακόμη προσέγγιση για το Βελλίδειο»

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2020

Τις φήμες που θέλουν το Βελλίδειο να μετατρέπεται σε κέντρο νοσηλείας Covid-19 κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξης Τσαξιρλής. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση για την χρησιμοποίηση του κτηρίου ενώ διευκρίνισε πως η διοίκηση της ΔΕΘ είναι έτοιμη να συμβάλει για ότι χρειάζεται.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το αν θα χρησιμοποιηθεί το Βελλίδειο ως μονάδα κορωνοϊού: «Eίμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τους χώρους μας. Ωστόσο δεν έχει γίνει επαφή ούτε με υπουργείο ούτε με τον ΕΟΔΥ αλλά ούτε και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Εμείς φιλοξενούμε τον ΕΟΔΥ στους χώρους μας στην ΔΕΘ. Δεν έχει γίνει η οποιαδήποτε προσέγγιση και μας έχει κάνει εντύπωση από το πρωί αυτή η είδηση. Σε περίπτωση που υπάρχει όξυνση της κατάστασης εμείς προφανώς θα συνδράμουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο».

Για τις δράσεις της διοίκησης: «Έχουμε ήδη συνδράμει με τις σκηνές έξω από τα νοσοκομεία. Ολοκληρώσαμε σε πέντε νοσοκομεία αυτές τις δράσεις ώστε να γίνονται εκεί τα τεστ και να καλύπτονται οι αναμονές. Σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο έχουν τοποθετηθεί για παράδειγμα οι σκηνές και έχουν βοηθηθεί. Θέλουμε να δείξουμε πως οι εκθεσιακοί οργανισμοί είναι ζωντανοί. Θέλουμε να ξανανοίξει η δραστηριότητα μας και τον επόμενο Σεπτέμβριο να είναι ανοιχτή η ΔΕΘ».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.