Τσαβούσογλου-Συνεχίζει τη γκρίνια για την ήττα από τον Δένδια!

Metrosport Team21 Απριλίου 2021

Συνεχίζει, ανεπιτυχώς, την επιχείρηση… μπάλωμα της ήττας από τον Νίκο Δένδια, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μιλώντας για όλα όσα έλαβαν χώρα στην Άγκυρα με την δημόσια αντιπαράθεση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Habertürk TV, έπλασε την ιστορία με τα δικά του θέλω, λέγοντας πως ο Νίκος Δένδιας «δεν ήταν ειλικρινής» και πως ο ίδιος ήταν ένας σωστός οικοδεσπότης:

«Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε μια εξαιρετικά ειλικρινή ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε κι ο πρόεδρός μας, η συνομιλία κατά την υποδοχή του στο προεδρικό μέγαρο ήταν ειλικρινής.

Το να είμαστε ειλικρινείς, δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζουμε τις απόψεις μας. Μιλήσαμε για το τί μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Στην οικονομία, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Συμφωνούσαμε πάντα σε ένα ζήτημα και συμφωνούμε ξανά. Είναι προφανές εδώ και χρόνια ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα άλυτα προβλήματα με μία ή μερικές συνομιλίες. Συμφωνήσαμε να επικεντρωθούμε στην επίλυση των δύσκολων ζητημάτων με σταδιακά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ξεκίνησε λοιπόν ένας νέος διάλογος.

Αυτή η πρώτη συνάντηση δεν ήταν εύκολη. Αλλά διεξήχθη σε πιο θετική ατμόσφαιρα από ό,τι περιμέναμε. Εξάλλου και οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων στην Αθήνα ήταν θετικές».

«Ότι κι αν λένε οι Έλληνες, δεν φοβόμαστε»

Μπορεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επικαλέστηκε το «καλό κλίμα», όμως για ακόμη μια φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα κατηγορώντας την χώρα μας πως σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο: «Στο Αιγαίο γίνονται push backs. Πέταξαν (σ.σ. οι Έλληνες) επτά Αφρικανούς με πλαστικές χειροπέδες στην θάλασσα με τους τρεις από αυτούς να πεθαίνουν».

Κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια πως δεν ήταν ειλικρινής: «Είναι φίλος μου από το 2003. Με στενοχώρησε σε αυτό το θέμα. Πέρα από αυτό, εμείς έχουμε απάντηση σε ό,τι κι αν λένε οι Έλληνες, δεν έχουμε κάποιο φόβο» είπε.

Τέλος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για την επόμενη ημέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων: «Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε όλα τα ζητήματα. Κατά την συνάντηση με τον πρόεδρό μας, συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη.

Ο Νίκος Δένδιας θα με καλέσει στην Αθήνα. Μετά την συνάντησή μας θα φέρουμε σε επαφή τον Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα αποφασίσουμε για το ακριβές πλαίσιο αργότερα». Μάλιστα παρέθεσε και μία δήλωση την οποία αποδίδει στον Ερντογάν σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως: «Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη».

Πηγή: Protothema.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.