Τσάτσος: «Υπάρχει μεγάλο θέμα με την ψυχική υγεία των αθλητών»

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σωτήρης Τσάτσος.

Ο 42χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε για την κατάσταση στις χαμηλές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις καταγγελίες που έκανε για απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Τσάτσος δήλωσε:

Για τις απόπειρες αυτοκτονίας που έκαναν αθλητές στη Θεσσαλονίκη: «Έχουν γίνει περιστατικά πριν καιρό, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έχει γίνει ένα μπέρδεμα από όλους. Έχει γίνει ένας άτυπος θεσμός από τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε να κάνουμε πράγματα γιατί πάμε στον 4ο μήνα αδράνειας. Πολλοί στέκονται στο οικονομικό αλλά υπάρχει μεγάλο θέμα και στην ψυχική υγεία των αθλητών».

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς γίνονται αλλοπρόσαλλα πράγματα στην Ελλάδα. Σεβόμενοι τη δημόσια υγεία, έχουμε καταθέσει μαζί με την ΕΠΟ ένα πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Είμαστε σε πολύ κάλο δρόμο για να γίνονται τεστ από την πολιτεία οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην παίζουμε ποδόσφαιρο,. Όταν βλέπουμε ανοιχτά μαγαζιά, και καλώς είναι ανοιχτά, και μπαίνει πολύς κόσμος, εμείς ζητάμε να κάνουμε τα τεστ και να κάνουμε προπονήσεις συγκεκριμένα άτομα».

Για τη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενακη: «Έχουμε συνάντηση με τον κ Αυγενάκη για να μας δώσει σαφείς απαντήσεις. Αυτός μας κάλεσε και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα: «Ανεξαρτήτως τι θα γίνει σήμερα με τον υφυπουργό, η συγκέντρωση θα γίνει. Στα παγκόσμια χρονικά δεν έχει γίνει διαδήλωση αθλητών και πιστεύω ότι όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ενωμένος. Θα απαιτήσουμε πράγματα. Θα είναι αθλητές και προπονητές από πολλά αθλήματα. Έχει γίνει διαδικτυακό κάλεσμα σε όλη την Ελλάδα. Ο χώρος στο Σύνταγμα είναι μεγάλος. Θα είναι όλοι με τις στολές, τις μάσκες, τα αντισηπτικά και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα».

Ήταν ποδοσφαιριστές οι αθλητές που επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν: «Είναι και ποδοσφαιριστές και αθλητές από άλλα αθλήματα. Είχαν και άλλα θέματα. Όταν ακούν αθλητισμό, όλοι βάζουν δίπλα τη λέξη «λεφτά». Δεν είναι έτσι, ο αθλητισμός είναι τρόπος διαφυγής, αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι. Δεν είναι μόνο το οικονομικό δεν είναι το παν. Σε κάποιες κατηγορίες είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Έχω μια κόρη και είναι συνέχεια πάνω από ένα λάπτοπ. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό».

Για τις προπονήσεις: «Είναι τελείως διαφορετικό να κάνεις μόνος προπόνηση και άλλο η ομαδική. Η απουσία έχει κάνει κακό στους αθλητές. Αν δεν γίνουν φέτος τα πρωταθλήματα, μπορεί να μη συνεχιστεί το ποδόσφαιρο σε αυτές τις κατηγορίες. Πολλά παιδιά μπορεί να φύγουν από το ποδόσφαιρο. Στην Ευρώπη είναι τρισχειρότερα τα πράγματα με τον κορωνοϊό αλλά το ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Στην Αγγλία παίζει και η 8η κατηγορία. Έχουν γίνει 40000 τεστ έχουν βρεθεί 150 κρούσματα. Εφόσον κοιτούν στοιχεία, αυτή η δραστηριότητα πρέπει να ανοίξει».

Για τον κ. Μαυρωτά: «Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις, κάνει προσπάθεια για να επανέλθουμε αλλά πιστεύω ότι δεν αποφασίζει αυτός. Αν δεν παιχτούν τα πρωταθλήματα πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση που λέει ο κ Αυγενάκης;»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.