Τσαπατάκης: «Ονειρευτείτε, φανταστείτε, ζήστε το στο μυαλό σας και θα το πετύχετε»

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση περνώντας σπουδαία μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έκφραση «μαθήματα ζωής»:

«Όσον αφορά στα μαθήματα ζωής που τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, δεν παύει να αποτελεί έμπνευση. Η μόνη ιδιότητα που μας χαρακτηρίζει είναι η ανθρώπινη. Πρέπει να εμπνέουμε τους ανθρώπους και να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Πρωταθλητές και όλα αυτά, είναι δεύτερα. Χρειαζόμαστε καλύτερους ανθρώπους. Ανθρώπους που σκέφτονται τον συνάνθρωπο, που θα τον βοηθήσουν, που πράττουν με κοινωνία στην κοινωνία. Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτό τον κόσμο. Για να πετύχουμε θέλουμε βοήθεια, μια στήριξη. Ο άνθρωπος χρειάζεται τον διπλανό του».

Για το ατύχημα που είχε και την αντιμετώπισή του:

«Είναι όπως κάθε αγώνας που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος. Σ’ εμένα ήταν ατύχημα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι σωματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα στη ζωή μας είναι η πνευματική ικανότητα. Ασχολήθηκε τόσο πολύ με την εικόνα της αυτή η γενιά, που ξέχασε να καλλιεργήσει το μέσα της. Ήθελα να είμαι ένας ζωντανός νεκρός που θα καθίσει στο κρεβάτι; Ή θα ήμουν γενναίος να προχωρήσω μπροστά στη ζωή μου μ’ αυτό που συνέβη; Να το πλάσω σε κάτι που θα μου δώσει ώθηση και δεν θα μείνω στον πάτο; Όλα είναι θέμα επιλογής στη ζωή».

Για τη δύναμη που βρήκε να προχωρήσει:

«Οι δυνάμεις που έχουμε μέσα μας δεν διαφέρουν στον καθένα. Στο πνεύμα μας είναι όλα ίσα μέσα μας. Όλα αυτά που μπορείς να τα καλλιεργήσεις, να τα βγάλεις, όταν έχεις λάβει τις κατάλληλες αξίες, όταν έχεις πάρει την κατάλληλη παιδεία».

Για το μήνυμα που στέλνει σε όλους:

«Τα μηνύματα είναι απλές λέξεις. Ονειρευτείτε, φανταστείτε, ζήστε το στο μυαλό σας αυτό που θα πετύχετε. Κάντε το. Δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο. Θα αργήσει. Όσο αργεί σε εκπαιδεύει. Κι όταν φτάσεις στην κορυφή, θα μπορέσεις να φτάσεις σ’ άλλες κορυφές. Τα μόνα βήματά σου να είναι από κορυφή σε κορυφή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.