Τσαμπούρη: 11 τρίποντα σε έναν αγώνα - «Κάνουμε καλές χρονιές παράλληλα με τον Κάρι»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Η αθλήτρια του Άρη στην ομάδα μπάσκετ στην Α2 γυναικών, Παναγιώτα Τσαμπούρη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για το τρομερό επίτευγμα που πέτυχε, σημειώνοντας 11 τρίποντα στον τελευταίο αγώνα και 19 τρίποντα στους τελευταίους δύο.

Αναλυτικά όσα είπε

Αρχικά ανέφερε: «Το προηγούμενο ρεκόρ μου ήταν εννέα και τώρα έκανα νέο ρεκόρ, με τα 11 τρίποντα στην τελευταία αναμέτρηση».

Για την έμπνευσή της: «Κάνουμε καλές χρονιές παράλληλα με τον Κάρι. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχα κάνει το 2016, όταν το είχε κάνει και ο Στεφ, οπότε είμαστε σε παράλληλους χρόνους.

Για τα χρόνια που βρίσκεται στο επαγγελματικό μπάσκετ: «Βρίσκομαι στο επαγγελματικό μπάσκετ 20-25 χρόνια. Από τα 15 μου παίζω σε εθνικές κατηγορίες. Ακόμη δεν έχω κουραστεί και δεν ήθελα να με σταματήσει ο κορονοϊός, οπότε συνέχισα και αυτή τη χρονιά.

Παλιά παίζαμε με αντρικές μπάλες. Το 2005 άλλαξαν οι μπάλες και έγιναν λίγο πιο μικρές για τις γυναίκες, οπότε μας διευκόλυνε εμάς ως γυναίκες. Το επίτευγμά μου είναι θέμα προπόνησης.

Σε καθημερινή βάση σουτάρω πολλά. Υπάρχει μια ρουτίνα στη διαδικασία, η οποία είναι και καθημερινή και εβδομαδιαία. Θέλω να σουτάρω πολύ και όταν σουτάρω δεν σταματάω και έρχεται και το αποτέλεσμα».

Για το αν της αρέσει που πλέον έχουν αυξηθεί τα τρίποντα: «Ο Κάρι το κάνει πολύ εύκολα και είναι γήινος, δεν είναι κανένας εξωπραγματικός γιατί υπάρχουν και αυτοί. Νομίζω πως αυτό ομορφαίνει το παιχνίδι, φυσικά όταν τα τρίποντα μπαίνουν.  

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει συνέπεια σε αυτό, δηλαδή  να μπαίνουν. Πρέπει να υπάρχει η εμπιστοσύνη του προπονητή, που εγώ την έχω, της ομάδας και μετά έχεις προπονηθεί». 

Για το ρόλο του προπονητή στις Κορασίδες και στις Νεάνιδες του Άρη: «Είμαι στις Κορσίδες που είναι αγωνιστικό τμήμα και είμαι υπεύθυνη και της ακαδημίας των κοριτσιών. Είμαι κάθε μέρα στο γήπεδο είτε προπονώ, είτε προπονούμαι. 

Αυτή τη χρονιά ζω κάτι υπέροχο γιατί πλειονότητα των συμπαικτών μου είναι συμπαίκτριές μου. Για εμένα είναι υπέροχο, είναι ευλογία να έχω συμπαίκτριες τις παίκτριες που προπονώ, είμαστε μικρή ομάδα, αν εξαιρέσεις εμένα που ανεβάζω το μέσο όρο ηλικίας, ο μέσος όρος είναι 18 ετών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.