Τσάκος: «Αυτά λέει η νομοθετική ρύθμιση για το Καυτανζόγλειο, πότε θα μπει ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Τσάκος.

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου μίλησε για τη νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για την χρήση του Καυταντζογλείου από τον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τσάκος δήλωσε:

Για τη νομοθετική ρύθμιση: «Αυτό ήταν το κρίσιμο εμπόδιο που με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση λύνεται οριστικά. Όταν μια αθλητική εταιρία κάνει χρήση μιας εγκατάστασης που ανήκει στο δημόσιο είναι λογικό να συμψηφίζονται αυτά τα χρήματα που πηγαίνουν για έργα. Αυτό γίνεται με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν συζητηθεί με τον ΠΑΟΚ τη ΓΓΑ και το υπουργείου. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία ώστε να λυθούν και να μην υπάρξει πρόβλημα».

Για τα έργα: «Γνωρίζουμε περίπου τι πρέπει να γίνει. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είναι αρκετά και υπάρχουν ειδικοί όροι από τη Super League και την UEFA. Το κόστος τους είναι υψηλό».

Πότε θα μπει ο ΠΑΟΚ: «Μετά τη νομοθετική ρύθμιση δεν είναι μακριά. Αν είναι να μπει τη νέα χρόνια, τον Μάρτιο θα πρέπει να γίνει η συμφωνία, και χρειάζεται 3-4 μήνες εντατικών έργων».

Για το μίσθωμα του Καυτανζογλείου: «Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Πόση χρήση θα κάνει ο ΠΑΟΚ, αν το Καυτανζόγλειο είναι σύμφωνο με αυτό γιατί εξυπηρετεί πολύ κόσμο και ιδιώτες και πολίτες. Το μίσθωμα θα είναι ανάλογο με τους χώρους που θα χρησιμοποιούνται και το πόσο. Θα είναι πάνω στην λογική αυτού που καταβάλλουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για την χρήση του ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ κατά βάση το χρειάζεται τις μέρες των αγώνων και τις προηγούμενες. Ήδη ο ΠΑΟΚ έχει στείλει διάγραμμα για τη χρήση που θέλει να κάνει ώστε να γίνουν οι τελικές συζητήσεις».

Αν θελήσει μια άλλη ομάδα να χρησιμοποιήσει το Καυτανζόγλειο ως έδρα: «Θα υπάρξει πρόβλεψη για όποια ομάδα θέλει να το χρησιμοποιήσει ως έδρα. Η μίσθωση για τον ΠΑΟΚ θα είναι πενταετής. Φυσικά μπορεί να σπάσει αν κατασκευαστεί γρηγορότερα η Νέα Τούμπα. Το Καυτανζόγλειο θα μπορεί να διοργανώνει ημερίδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει τις μέρες του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.