Τσακαλάκης για τις ακριβές διακοπές: «Οι ξένοι έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη»

Metrosport Team08 Ιουνίου 2023

Ο Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, μίλησε στο Metropolis 95.5, για το φαινόμενο οι Έλληνες να μην μπορούν να κάνουν διακοπές στην ίδια τους την χώρα, λόγω των υψηλών τιμών. 

«Ένα μικρό ποσοστό της αύξησης του κόστου μας έχει μεταφερθεί στον καταναλωτή. Η ενεργειακή αύξηση παρέσυρε τα πάντα προς τα πάνω, οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν υπέρογκα τα ναύλα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε μία τιμή για τους Έλληνες και τους ξένους, ειδικά αυτές που κυκλοφορούν στις πλατφόρμες. Το πρόβλημα που έχουν οι Έλληνες είναι ότι ο πληθωρισμός ροκάνισε ένα μέρος του εισοδήματος τους. Αλλιώς πληρώνονται οι Έλληνες και αλλιώς ο ξένοι, εκεί υπερτερούν, στην αγοραστική δύναμη».

Τόνισε ότι: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για τον Έλληνα είναι πιο εύκολο γιατί μπορεί να πάει διακοπές από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο και δεν χρειάζεται να κάνει απαραίτητα τον Αύγουστο. Δεν ανοίγουμε τα ξενοδοχεία μας μόνο τον Αύγουστο. Είναι αδύνατον να κάνουμε όλοι διακοπές 1-15 Αυγούστου. Εχει ο Έλληνας να πληρώσει 800 ευρώ αεροπορικό εισιτήριο; Επίσης, μπορεί να πάει σε τετράστερο ξενοδοχείο. Εξαρτάται η τιμή και από την περιοχή. Κάποια νησιά βιώνουν την απαξίωση του Έλληνα, γι' αυτό πάνε σε άλλα νησιά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.