Τσαχουρίδης: «Η μεταγραφή μου στον Αγροτικό είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι για μένα και δικαίωση»

Δημήτρης Καλαϊτζής02 Απριλίου 2021

Από τα…αλώνια της ΕΠΣΜ, στα…σαλόνια της Γ΄ Εθνικής. Ο λόγος για τον Στέλιο Τσαχουρίδη, ο οποίος μετά από εξαιρετικές χρονιές με την ΑΕ Φιλύρου (είχε σύντομο πέρασμα σε ΑΠΕ Λαγκαδά και Ποσειδώνα Μηχανιώνας) τις εξαργύρωσε παίρνοντας μεταγραφή στον Αγροτικό Αστέρα, που φέτος έχει βάλει τις βάσεις ώστε να πρωταγωνιστήσει και να πάρει την άνοδο.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του είναι με μια μπάλα στα πόδια. Παρά τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά του, δεν το έβαλε καμιά στιγμή κάτω και μέσα από την σκληρή δουλειά ήρθε η επιβράβευση για τον ίδιο.

Ο 21χρονος ταλαντούχος αμυντικός των «σταχυοφόρων» άνοιξε τα...χαρτιά του στο metrosport.gr και μίλησε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από την ΑΕ Φιλύρου, την ΑΠΕΛ και τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, ενώ δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και τη μεταγραφή του στον Αγροτικό Αστέρα και τους στόχους που έχει η ομάδα του Ευόσμου.


Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο;

«Με τον αθλητισμό ήθελα να ασχοληθώ από μικρός. Ήταν όνειρο ζωής για μένα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μια μπάλα στα πόδια. Κοιτούσα στην τηλεόραση αγώνες και θυμάμαι που έλεγα στον πατέρα μου θέλω κάποια στιγμή να γίνω και εγώ σαν κι αυτούς. Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο το 2008 όταν ήμουν 9 χρονών. 

Η πρώτη μου θέση ήταν σέντερ φορ, είχα μάθει καλά την θέση έχοντας αρκετά γκολ στις μικρές κατηγορίες, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Όταν μπήκα στην εφηβεία ένας προπονητής που είχα τότε με γύρισε και με έκανε στόπερ. Είχα τα χαρακτηριστικά του αμυντικού που ήθελε, δηλαδή, ύψος, επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου, αλλά και οργάνωση».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισες;

«Όταν θέλεις να πετύχεις και να κάνεις ένα όνειρό σου πραγματικότητα, σίγουρα θα βρεις πολλά εμπόδια μπροστά σου. Το θέμα είναι πόσο ικανός και τολμηρός είσαι για να τα περάσεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις και πιστεύεις ότι έχεις γεννηθεί για να το κάνεις. Μπορεί μικρός ηλικιακά να είχα την ατυχία να τραυματιστώ και να χάσω μια χρονιά που ήμουν στα καλά μου, όμως αυτό δεν με εμπόδισε, ούτε με πήρε από κάτω ψυχολογικά και συνέχισα την σκληρή δουλειά να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν. 

Καλοκαίρια έχασα πολλά, καθώς έκανα διπλές προπονήσεις καθημερινά και έτσι δεν είχα προσωπικό χρόνο για μένα. Βέβαια, όταν έχεις έναν στόχο, θέλοντας και μη θα θυσιάσεις πράγματα. Όσο μεγάλωνα, διαπίστωνα ότι η ζωή μου δεν μπορεί να εξαρτηθεί μόνο από το ποδόσφαιρο. Πέρασα σε Πανεπιστήμιο, παράλληλα βοηθούσα τον πατέρα μου στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε στο Φίλυρο, αλλά το μικρόβιο δεν είχε βγει από μέσα μου και αυτό ήταν το ποδόσφαιρο, που το ξανά λέω είναι όλη μου η ζωή».

Για τα χρόνια που πέρασες στην ΑΕ Φιλύρου:

«Η ΑΕ Φιλύρου είναι το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας μου επειδή ήταν στο πλευρό μου κάθε στιγμή από την αρχή μέχρι και το τέλος της μεταγραφής μου κι ήταν αυτοί που μου έδωσαν το υλικό για να κάνω ατομικές. Περάσαμε καλές, αλλά και κακές στιγμές, όμως τα πάντα τα λύναμε μέσα από διάλογο. Αρχή της ομάδας ήταν να δουλεύει με τα παιδιά του χωριού και τα παιδιά της Ακαδημίας και εύχομαι να συνεχίσουν σε αυτό το μονοπάτι και να έρθουν μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον για την ομάδα».

Για το πέρασμά σου από την ΑΠΕ Λαγκαδά και Ποσειδώνα Μηχανιώνας:

«Ήταν δυο εμπειρίες που με βοήθησαν να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο. Πήρα πολλά εφόδια και από τις δυο ομάδες που με βοήθησαν στο πώς να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να μένει εκτός τόσους μήνες;

«Είναι πραγματικά δύσκολο για κάθε ποδοσφαιριστή ερασιτέχνη ή επαγγελματία να απέχει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Καμιά ατομική προπόνηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χαμένο έδαφος. Εγώ όλο το διάστημα της διακοπής δεν σταμάτησα να προπονούμαι καθημερινά και να ακολουθώ το πρόγραμμα που μου είχε δώσει ο προπονητής μου ώστε να κρατηθώ όσο ήταν δυνατό σε φόρμα. Το ευτύχημα είναι ότι δόθηκε επιτέλους το πράσινο φως για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα γήπεδα».

Για την μεταγραφή σου στον Αγροτικό Αστέρα:

«Η μεταγραφή μου στον Αγροτικό είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι για μένα και μια δικαίωση για τον κόπο και τον ιδρώτα που έριξα όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθα σε μια ομάδα που οφείλει να πρωταγωνιστεί. Εμείς ως ποδοσφαιριστές της ομάδας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας ώστε να επιστρέψει ο σύλλογος εκεί που ανήκει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.