Τρομερός Ερλινγκ Χάαλαντ: «Ευχαριστώ τον Εμπαπέ για το δωρεάν κίνητρο!»

Χάρης Δημαράς18 Φεβρουαρίου 2021

Την Τρίτη ήταν ο Κίλιαν Εμπαπέ, που τρέλανε τους πάντες στην ποδοσφαιρική Ευρώπη με την εκπληκτική εμφάνιση και το χατ-τρικ μέσα στη Βαρκελώνη και το «Καμπ Νου». 

Χθες σειρά πήρε ο Ερλινγκ Χάαλαντ, το παιδί θαύμα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο επιθετικός που έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως ο «φορ φαινόμενο» της δεκαετίας. Δύο τέρματα και μία ασίστ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης και ξεκάθαρο προβάδισμα για την ομάδα του (2-3) για την πρόκριση. Να ήταν όμως μόνο ότι σκοράρει... 

Ο Χάαλαντ κάνει πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι ο επιθετικός που περιμένει να του έρθει η μπάλα στα πόδια για να τη βάλει στο πλεκτό. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, γυρίζει πίσω για να πάρει την μπάλα, τραβώντας μαζί του τους αμυντικούς και ανοίγει διαδρόμους, τρέχει σαν... σίφουνας, μοιράζει και συνδυάζεται με τους συμπαίκτες του και συνήθως κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ναι, τα τελειώματα είναι ασφαλώς το μεγάλο του προσόν, αλλά αν δεν έκανε και τα υπόλοιπα, δε θα μιλούσαμε για «φαινόμενο». 

Ο ίδιος ο Νορβηγός φορ πάντως μετά το ματς της Σεβίλλης, προχώρησε σε δηλώσεις που έκαναν αίσθηση. «Ηταν πολύ όμορφο που σκόραρα, λατρεύω το Champions League και όταν είδα ότι ο Εμπαπέ σημείωσε χατ τρικ χθες, πήρα δωρεάν κίνητρο, γι 'αυτό χάρη σε αυτόν», είπε. Ο Χάαλαντ έφτασε τα 18 γκολ σε 13 αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι πιθανό να ξεπεράσει τον Εμπαπέ, που αντίστοιχα είχε 19 γκολ πριν από τα 21α γενέθλιά του. 

Δείτε τη δήλωση

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.