Τρομερή παράσταση της Ρεάλ στο Άνφιλντ, συνέτριψε με 5-2 τη Λίβερπουλ!

Δημήτρης Καλαϊτζής21 Φεβρουαρίου 2023

Σ΄ ένα επικό ματς στο Άνφιλντ, η Ρεάλ Μαδρίτης αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Λίβερπουλ στο 14΄, κατάφερε να γυρίσει τούμπα την κατάσταση και να φύγει με το εντυπωσιακό 5-2 (!!!) και να κλείσει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι μία θέση στα προημιτελικά του Champions League.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και πριν καλά καλά συμπληρωθούν 15 λεπτά στο Άνφιλντ πήρε αέρα δύο τερμάτων. Αρχικά, ο Νούνιες με τρομερό τακουνάκι ύστερα από τρομερή σέντρα του Σαλάχ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, κάνοντας το 1-0 στο 4΄. 


Ο Ντάργουιν Νούνιες έγινε μόλις ο 4ος Ουρουγουανός που σκοράρει κόντρα στην Ρεάλ στο Champions League μετά από τους Σαλαγέτα, Γκοντίν και Καβάνι.

Δέκα λεπτά μετά, ο Βέλγος πορτιέρε της Ρεάλ υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος και ο Σαλάχ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, γράφοντας το 2-0. Με την ασίστ και το γκολ που σημείωσε ο Αιγύπτιος, είναι πλέον ο παίκτης της Λίβερπουλ με τα περισσότερα γκολ και ασίστ στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου.


Ωστόσο, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρά το σοκ κατάφερε να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Ο Βινίσιους με τρομερό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 στο 21΄, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. 

Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1, αλλά ο Νούνιες δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι μερένχες απάντησαν με τις ευκαιρίες των Βινίσιους και Βαλβέρδε, αλλά το…δώρο ήρθε από τον Άλισον στο 36΄. 


Ο Γκόμεζ γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και ο Βραζιλιάνος πορτιέρε της Λίβερπουλ την έστειλε πάνω στον Βινίσιους κι αυτή μοιραία κατέληξε στα δίχτυα του. Ο Βινίσιους έγινε ο νεότερος παίκτης (σε ηλικία 22 ετών και 224 ημερών) που ως φιλοξενούμενος πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Λίβερπουλ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από τον Γιόχαν Κρόιφ τον Δεκέμβριο του 1966 ως παίκτης του Άγιαξ (19 ετών και 233 ημερών).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ Μαδρίτης έφερε τούμπα το ματς, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς από τα αριστερά, η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο και ο Μιλιτάο με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Άλισον, κάνοντας το 2-3 στο 47΄. 

Πέντε λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο του Καρβαχάλ στον Νούνιες, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και στο 55΄ η Ρεάλ βρήκε δίχτυα για τέταρτη φορά, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μπενζεμά (η μπάλα κόντραρε και στον Γκόμεζ και άλλαξε πορεία). 


Τα πάντα τελείωσαν στο 67ο λεπτό, με τη Ρεάλ να σκοράρει για πέμπτη φορά στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Αντσελότι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μόντριτς βρήκε τον Βινίσιους, ο οποίος τροφοδότησε τον Μπενζεμά, με τον Γάλλο αστέρα να αποφεύγει εντυπωσιακά τον Άλισον και να σκοράρει προ κενή εστίας, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-5. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ρεάλ πέτυχε  πέντε γκολ στην έδρα ομάδας που έχει κατακτήσει το Champions League.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.