Αρης: «Τροφή» στον Καμαρά

Μάνος Χατζάκης16 Σεπτεμβρίου 2021

Η αξιοποίηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά και των ποιοτικών του χαρακτηριστικών εξελίσσεται σε στοίχημα της τεχνικής ηγεσίας. Οσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, διαπίστωσαν ότι οι δυνατότητες του Μαυριτανού είναι μεγάλες, άρα οι συμπαίκτες του πρέπει να παίζουν περισσότερο για εκείνον.

Η παρουσία του στην περιοχή των Κρητικών μπορεί να μην έγινε ιδιαίτερα αισθητή, αλλά, όποτε η μπάλα έφτανε στα πόδια του η άμυνα του ΟΦΗ τον έκλεινε άμεσα. 

Ο Καμαρά έκανε εξαιρετικές κινήσεις με και χωρίς την μπάλα, προσπαθώντας να ανοίξει χώρους στους συμπαίκτες του, ώστε να δημιουργήσουν εκείνοι τις προϋποθέσεις τελικών ενεργειών. Απασχολούσε διαρκώς δύο και τρεις αμυντικούς, θέλοντας να απελευθερώσει τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας του.

Γενικώς, η συμμετοχή στο στο παιχνίδι ήταν συνεχής είτε βρισκόταν στην περιοχή, είτε έπαιζε πιο περιφερειακά, όπως το συνήθιζε στην καριέρα του.

Το θέμα είναι πως, όταν ο Καμαρά τραβιόταν από την περιοχή, πολλές φορές έμενε άδεια, καθώς η μεσαία γραμμή έπαιζε παράλληλα με την εστία, αντί να πατούν εκεί όλο και περισσότεροι “κιτρινόμαυροι” ποδοσφαιριστές.

Υπ' αριθμόν δύο στοιχείο, που αποδείχθηκε καταλυτικό στην έκβαση της αναμέτρησης, ήταν η ανεπαρκής τροφοδοσία στον Καμαρά, ο οποίος έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην του δίνουν μπάλα, για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του μπροστά.

 Ως εκ τούτου, τραβιόταν στα πλάγια ή πιο ψηλά προς τον άξονα, για να πάρει πάσες ή απλώς -με τις κινήσεις του- να απελευθερώσει μέτρα για τους υπόλοιπους. Το υπερόπλο, λοιπόν, από τη Μαυριτανία χρειάζεται... τάισμα, για να “πυροβολήσει”, που σημαίνει ότι το παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” χρειάζεται προσαρμογή στις αγωνιστικές του αρετές.

Και από τη στιγμή που η τεχνική ηγεσία κατάλαβε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει να δώσει πολλά στην επίθεση, αλλά και σε επί μέρους κομμάτια του αγώνα, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το ταλέντο του να “βγει” το συντομότερο δυνατόν. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.