Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Τι κατέθεσε μάρτυρας-«Προκάλεσε τον θάνατο της οικογένειάς μας»

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2021, έξω από τη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο οδηγό Ιάσονα Λαλαούνη.

Το τροχαίο σημειώθηκε στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, όταν το όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη συγκρούστηκε με τη μηχανή ήταν όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί. 

Μάλιστα, ο οδηγός επιχείρησε να εισέλθει στη Βουλή «κόβοντας» το ρεύμα ανόδου στο οποίο κινούνταν κανονικά ο αδικοχαμένος Ιάσονας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του 23χρονος έκαναν λόγο για προκλητικά εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του οδηγού, που προκάλεσε όχι μόνο τον θάνατο του Ιάσονα, αλλά ολόκληρης της οικογένειας.

«Προκάλεσε τον θάνατο όχι μόνο του γιου μου, αλλά και της οικογένειάς μας. Είδα έναν άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται καθόλου, να μην πηγαίνει δίπλα στον γιο μου, δεν ήρθε καν στο νοσοκομείο, δεν ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί μας, απλά ήρθε ο συνοδηγός σαν συνάδελφος αν χρειαζόμαστε κάτι, χωρίς να μας πει ότι είναι ο συνοδηγός», τόνισε ο πατέρας του 23χρονου, Παντελής Λαλαούνης.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του αδικοχαμένου νέου, Ελένη Μαρινάτου, σημείωσε ότι ο γιος της ήταν προσεκτικός οδηγός και είχε αγοράσει και φορούσε κράνος.

«Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου είναι απαράδεκτη προς την οικογένειά μας, σκότωσε τον αδερφό μου. Δεν παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον αδερφό μου. Έχει καταστραφεί μια οικογένεια, ο Ιάσονας την Τετάρτη θα γινόταν 26 χρόνων, εκείνος συνεχίζει τη ζωή του, δεν ήταν δίπλα στον αδερφό μου ούτε την τελευταία στιγμή», υποστήριξε η αδελφή του θύματος Κατερίνα-Σοφία Λαλαούνη. 

Η κατάθεση μάρτυρα στη δίκη

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο συνοδηγός του συνοδευτικού οχήματος, Νικήτας Μαυρογιάννης, ο οποίος περιέγραψε πώς συνέβη το δυστύχημα.

 «Βγάλαμε φλας αριστερά, φτάσαμε στο ύψος που ήταν η είσοδος, πέρασαν κάποια οχήματα από το απέναντι ρεύμα. Κάποια στιγμή ένα όχημα σταμάτησε και μας έδωσε προτεραιότητα, δεν ξεκινήσαμε, μας έκανε νόημα και με το χέρι.

Εμείς όλα τα χρόνια που είμαι και στην Άμεση Δράση και στην υπηρεσία της Βουλής και όλοι οι υπάλληλοι αστυνομικοί της Βουλής αυτό κάνουν. Υπήρχε τροχονόμος εκείνη την ημέρα, απλά δεν έκανε ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ελέγξαμε πολλές φορές και εγώ και ο οδηγός και ξεκινήσαμε την πορεία για την είσοδο της Βουλής. 

Όταν πλησιάσαμε και ανέβηκαν οι δύο πρώτες ρόδες του οχήματος πάνω στο πεζοδρόμιο, τρανταχτήκαμε με μια πολύ ισχυρή σύγκρουση, χτύπησα το κεφάλι μου όπως ήμουν στη δεξιά μεριά στο τζαμί. Δεν καταλάβαμε εκείνη την ώρα τι μας χτύπησε, κατεβήκαμε. Εγώ πήγα και είδα τον τραυματία, πήγα προς τα πάνω του μαζί με τον οδηγό, εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας κύριος και δήλωσε ότι είναι διασώστης. Εγώ κάλεσα το 166, μετά είπαν στον οδηγό να κινήσει το όχημα και να το βάλει πιο μπροστά και κάλεσα την υπηρεσία μου. Κάτσαμε στην άκρη μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Μετά ήρθε η Τροχαία», επεσήμανε.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.