Τρίτη και 13 χθες…

Αρις Νικολάκης14 Ιουλίου 2021

Ουδέποτε είπαμε κι ουδέποτε θα πούμε πως δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Είναι και παραείναι σοβαρό πρόβλημα οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εκτέλεση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Αλίμονο αλλά… Επιτρέψτε μας, να λέμε πάντα πως η απουσία υφιστάμενων (δοκιμασμένων κι επιτυχημένων) μονάδων είναι εξ ίσου – εάν όχι σοβαρότερο – σοβαρό πρόβλημα.

Τούτο καθώς όταν προετοιμάζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός στηρίζεται ουσιαστικά στις υφιστάμενες μονάδες του ρόστερ. Έτσι όταν με το καλημέρα ο ΠΑΟΚ μετρά τις απουσίες Ίνγκι Ίνγκασον (αν κι αυτή ήταν δεδομένη), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Αντελίνο Βιεϊρίνια (έστω προληπτικά) και «σκάει» και θέμα με τον Αμρ Ουάρντα… Ε, όπως και να το κάνουμε διαταράσσεται η γαλήνη του Κυπελλούχου. Και δεν αποκαθίσταται με την πραγματοποίηση μίας η δυο μεταγραφών ακόμη κι εκ των αναγνωρισμένων στόχων στο ιταλικό Πρωτάθλημα.

Για τον Αμρ Ουάρντα πάντως… Δεν ήταν δα και κεραυνός εν αιθρία! Ήταν και Τρίτη και 13... Ο χαρακτήρας τού Αιγύπτιου από τη μία κι η κακή σχέση (η οποία όπως αποδεικνύεται επί του παρόντος δεν ήταν περασμένη, ξεχασμένη) με τον Ρουμάνο προπονητή έστειλε τον παίκτη στο…σκαμνί. Δεν προκαταβάλουμε την εξέλιξη τού ούτως ή άλλως σοβαρού θέματος. Να εξελιχθεί αφ' εαυτό! Ο προπονητής κάνει κουμάντο στην ομάδα. Κι από αυτό εξαρτάται κάθε παίκτης. Νόμος!

Ως εκ τούτων λοιπόν, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του δίχως τρεις από τους περυσινούς «πυλώνες» του. Κι ίσως γίνουν τέσσερεις…

Θα πείτε πως πέρυσι προπονητής ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία κι εφέτος είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Δίκιο – βουνό θα έχετε. Άλλαι αι βουλαί τού Ουρουγουανού και άλλαι του Ρουμάνου. Δεν μπορεί βέβαια, να αγνοήσει ο νυν ποιοι παίκτες πώς και πόσο βοήθησαν τον ΠΑΟΚ επί τού τέως. Με άλλα λόγια; Δεν γίνεται να αγνοήσει εφέτος, περυσινούς «πυλώνες». Διαφωνείτε;

Αξίζει μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην διαχείριση του Βραζιλιάνου χαφ ο οποίος κλήθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας. Στάθηκε όμως, άτυχος ο προπονητής του ΠΑΟΚ επειδή δε θα δρέψει καρπούς από αυτήν την διαχείριση. Ο Ντόυγκλας Αουγκούστο επέστρεψε άρον άρον με θλάση. Δεν έχασε πάντως, λεπτό μακριά από τον ΠΑΟΚ. Και τούτο οφείλεται στην διαχείριση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Καταλήγουμε λοιπόν, πως καλές είναι οι μεταγραφικές ενισχύσεις. Απαραίτητες είναι αλλά… Όταν η γκαντεμιά κτυπά την πόρτα σου (είπαμε: Τρίτη και 13 χθες...), αλλάζουν τα πλάνα σου. Κι αυτή η ριμάδα η γκαντεμιά κτύπησε την πόρτα Κυπελλούχου όχι μία αλλά και δύο και τρεις φορές! Το έχουμε πει εξάλλου πολλάκις: Δίχως ρέντα … Αφήστε τα , να πάνε!

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ φυσικά, διοικητική και τεχνική ηγεσία δεν τα αφήνουν, να πάνε. Μελετούν, ερευνούν και πασχίζουν για εναλλακτικές. Οι εναλλακτικές είναι τρόπος ζωής στο ποδόσφαιρο. Κι εδώ ακριβώς χωρά, να τονίσουμε πως πλέον, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει, να επιταχύνει, όσο επιταχύνονται) τις μεταγραφικές διαδικασίες

ΥΓ 1: Θέλουμε, να πιστεύουμε πως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν κατάλληλα προετοιμασθεί, για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις των αμετανόητα ανθελλήνων Σκοπιανών στο Τόκιο. Εντάξει … Άλλο το επίπεδο της ΕΟΕ κι άλλο της ΕΠΟ (εκτέθηκε ανεπανόρθωτα κι επί Γραμμένου κι επί Ζαγοράκη) αλλά… Οι καιρού ου μενετοί!

ΥΓ 2: Η μαγκιά των Τούρκων δεν πέρασε! Γνώριζαν την διαδικασία εισόδου στην Ελλάδα αλλά… Ήθελαν, να περάσουν με τσαμπουκά παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού στη χώρα εισόδου. Έτσι έκαναν μεταβολή κι έφυγαν πίσω… Για να «φτιάξουν» ανθελληνικό κλίμα! Αδίστακτοι είναι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.