Τρίτη έγινε το λάθος, Πέμπτη διορθώνεται…

Αρις Νικολάκης08 Αυγούστου 2021

Για κοιτάξτε, να δείτε εσείς που θεωρείτε πως κακώς περνιούνται… κόσκινο προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Η ανώμαλη προσγείωση στην Ιρλανδία μετά την ομαλή πτήση (της προετοιμασίας) στην Ολλανδία είναι η αιτία. Δεν ήταν σοβαρή η εικόνα του. Κι εάν δεν είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί; Δεν ήταν καν εικόνα του υπό ανέγερση ΠΑΟΚ. Τόσο μακριά από τις προσδοκίες του κόσμου του οι οποίες αναπτύχθηκαν μετά τα δείγματα στους φιλικούς αγώνες.

Ως εκ τούτων γιατί αγανακτείτε; Τι περιμένατε έπειτα από τη νίκη της γηπεδούχου ομάδας στο Δουβλίνο; Να χαϊδεύουν τον «δικέφαλο» οι φίλοι του; Όταν μάλιστα, υπέστησαν κι ένα σοκ από την κακή εικόνα του.

Και φυσικά, ακόμη και οι αυστηρότεροι κριτές της εικόνας του Κυπελλούχου στο Δουβλίνο, δεν παύουν, να θεωρούν πως στη Θεσσαλονίκη μία άλλη εικόνα του, η κανονική εικόνα του, θα ανατρέψει των 2-1. Και θα δώσει στον ΠΑΟΚ την πρόκριση.

Μία άλλη εικόνα λοιπόν, του Κυπελλούχου είναι το προσδοκώμενο. Και πως θα διαμορφωθεί αυτή η εικόνα είναι το ζητούμενο. Για να διαμορφωθεί χρειάζονται αλλαγές και σε πρόσωπα και σε τακτική. Είναι σαφές. Κι ουχί αλλαγές στα πρόσωπα α λα «βγες εσύ, μπες εσύ»!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπεσε έξω στην πρώτη επίσημη ενδεκάδα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Και για να λέμε τα πάντα, όλα; Τον έριξαν έξω οι περισσότερες επιλογές. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Το είπε κι ο ίδιος με τις αλλαγές του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Εάν έπεσε έξω επειδή βρέθηκαν απλά, σε κακή βραδιά αυτές οι επιλογές του… Δεν είναι κακό. Κακό είναι, εάν τόσο μπορούν και τόσο κάνουν. Και το χειρότερο; Με αυτές τις επιλογές ο Ρουμάνος προπονητής έριξε τα θεμέλια και προχωρά στην ανέγερση του νέου ΠΑΟΚ!

Θεωρούμε δεδομένο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήδη γνωρίζει πως και γιατί ο ΠΑΟΚ ξάφνιασε δυσάρεστα. Πως και γιατί έβγαλε τόσες αδυναμίες ενώ είδε δείξει δυνατότητες. Ναι, δε λέμε. Άλλο φιλικοί αγώνες κι άλλο επίσημοι. Έτσι είναι αλλά… Με διαφορά ημέρας με νύκτας. Όχι, δεν είναι έτσι!

Και βέβαια στη συγκεκριμένη περίοδο της αγωνιστικής περιόδου η ουσία προηγείται της εντύπωσης. Με λίγα λόγια; Η πρόκριση μετρά. Ακόμη και με το πρίσμα αυτό πάντως, ο ΠΑΟΚ δε φάνηκε ουσιαστικός στο Δουβλίνο. Και πρέπει να φανεί στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά κι υπάρχουν εκκρεμότητες στο ρόστερ του Κυπελλούχου. Φεύγει ο Τζόλης, που μένει. Δεν ήρθε ο Τζιοβίνκο, που έρχεται. Κρέσπο κι Αουγκούστο είναι ακόμη στα pits. Αυτές οι εκκρεμότητες δεν αποτελούν έστω κι ελάχιστες αιτιολογίες για τον κακό ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιαν. Και για δικαιολογίες; Δεν τις συζητούμε καν.

Προπονητές και κυρίως, παίκτες του ΠΑΟΚ υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος. Έτσι θεωρούμε εμείς την ήττα τους την περασμένη Τρίτη. Την ερχόμενη Πέμπτη έχουν την ευκαιρία, να το διορθώσουν. Να αποδείξουν πως κακώς, κάκιστα τους περάσαμε από κόσκινο. Να το πράξουν τότε δια έργων. Κι όχι όπως το πράττουν τώρα δια λόγων. Να προκριθούν. Τρίτη έγινε το λάθος με εκείνον τον ΠΑΟΚ. Πέμπτη διορθώνεται με άλλον ΠΑΟΚ!

Και στη συνέχεια, η ανασυγκρότηση καθώς αναμένονται αλλαγές στο ρόστερ του Κυπελλούχου.

Δίχως ανασυγκρότηση και δίχως αλλαγές (κι ουχί απλά, προσώπων) η εξέλιξη του υπό ανέγερση ΠΑΟΚ δεν φαντάζει απόλυτα δυνατή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.