«Τρισδιάστατη»… πρόκριση με Πέλκα, Τζόλη και Άκπομ

Δημήτρης Μπούζας26 Αυγούστου 2020

Εξαιρετική εμφάνιση με τους γηπεδούχους να κερδίζουν κατά κράτος τους αντιπάλους τους και να δίνουν χρόνο, ηρεμία και ενθάρρυνση και την ευκαιρία για μία νέα οργανωμένη επανεκκίνηση

Ουσιαστικός, πειθαρχημένος, διαβασμένος και εντυπωσιακά αποτελεσματικός αυτή τη φορά ο ΠΑΟK, κατάφερε να περάσει με σχετική άνεση το πρώτο «εμπόδιό» του στη φετινή ευρωπαϊκή του προσπάθεια. Μαχητικός και διατηρώντας σε επίπεδο ψυχολογίας τον απόλυτο «έλεγχο» των εξελίξεων του αγώνα, πήρε αυτό που ήθελε δίνοντας μια μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο του, συγχρόνως όμως την ευκαιρία στους καθ ’ύλη αρμόδιους να στηρίξουν την ομάδα τόσο στην ευρωπαϊκή της προοπτική, όσο και για τους εντός της ελληνικής επικράτειας στόχους της.

Η μεταγραφική ενίσχυση θεωρείται και είναι αναγκαία. Η χθεσινή λοιπόν μεγάλη πρόκριση, μπορεί να αποδειχθεί ο ιδανικός βατήρας ή αν θέλετε και η αφετηρία για ένα άλμα ή για μια κούρσα γενναίας ανασυγκρότησης. Οι έχοντες λοιπόν την εξουσία αλλά και το χρέος αυτή τη στιγμή, έχουν και ένα ισχυρότατο κίνητρο, για να προχωρήσουν στα όσα έστω και ανεπισήμως έχουν εξαγγείλει. Επιστρέφοντας όμως στο παιχνίδι και αφού συγχαρούμε κόουτς και παίκτες, νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε ιδιαίτερα στην απόδοση τριών παικτών: Του χαρισματικού πιτσιρικά Τζόλη, του ψυχωμένου ποιοτικού επιτελικού Δημήτρη Πέλκα και του μεγάλου «πολεμιστή» Άκπομ.

Ελπίζουμε ότι δεν αδικούμε κανέναν με το να χαρακτηρίσουμε «τρισδιάστατη» την πρόκριση, με το σκεπτικό ότι αυτή κατά κύριο λόγο πήρε έκταση, μέγεθος και χρώμα ανάλογο από την απόδοση και την εντυπωσιακή εικόνα των τριών μεγάλων πρωταγωνιστών της (τους οποίους και προαναφέραμε). Συμπερασματικά οι νικητές παρατάχτηκαν ορθόδοξα από τον προπονητή τους και σε ολόκληρο το 90λεπτο διατήρησαν την αυτοκυριαρχία τους, την αυτοπεποίθησή τους και το αγωνιστικό τους πάθος.

Ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν ομάδα. Το έδειχνε ακόμα και στο διάστημα της μεγάλης κατοχής που διατήρησε ο αντίπαλός του. Η Μπεσίκτας ήταν μία πολύ δύσκολη και αινιγματική υπόθεση. Στην ενδεκάδα της υπήρξαν υπολογίσιμες και σοβαρές μονάδες. Θα έλεγε κανείς ότι όμως χθες έπεσαν στην «περίπτωση». Και όταν λέμε «περίπτωση» αναφερόμαστε στην απόδοση της απίστευτης… και αγίας – κατά περίσταση – ΠΑΟΚτσήδικης τριάδας. Των αστέρων δηλαδή της χθεσινής βραδιάς, η οποία με τη σειρά της επιφύλαξε τις δικές της ειδικές καιρικές συνθήκες. Σε ατομικό επίπεδο… εξαιρουμένης βέβαια της «αγίας τριάδας». Πολύ καλή απόδοση είχε και το σύνολο των υπόλοιπων παικτών. Σταθερός ο Ζίφκοβιτς, πολύ καλός ο Γιαννούλης, το ίδιο και το δίδυμο Βαρέλα – Ίνγκανσον. Σε υψηλά επίπεδα ο νεαρός Μιχαηλίδης. Μόχθησαν ο Σβαμπ και ο Ελ Καντουρί. Βοήθησαν και οι αλλαγές. Άριστος ο Ιταλός διαιτητής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.