Τριπλή αυτοκτονία!

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Τα πέναλτι εδώ και δεκαετίες είναι μια διαδικασία η οποία σπάνια επιφέρει στον ΠΑΟΚ ένα καλό αποτέλεσμα. Μια πρόκριση, έναν τίτλο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι χθες όλα ήταν σε βάρος του ΠΑΟΚ εκτός του ίδιου του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου μέχρι την αποχώρηση με τραυματισμό του Μπάμπα, διατηρούσε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έκανε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες απέναντι σ΄ ένα Παναθηναϊκό που περισσότερο έμοιαζε με επαρχιακή ομάδα παρά με κάποιους που διεκδικούν το πρωτάθλημα. 

Δυστυχώς ούτε η τύχη ούτε η μοίρα ήταν με το μέρος του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα πάντα με έναν από τους καλύτερούς του, τον Μπάμπα να αποχωρεί με χτύπημα στο κεφάλι. Το μόνο θετικό χθες ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου δεν υπέστη κάτι το πολύ σοβαρό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης στις δυο ευκαιρίες ο γηπεδούχος σκόραρε στη μία και πήρε-ουσιαστικά- την πρόκριση. Ο Δικέφαλος επιβάλλεται να σκεφτεί τι ακολουθεί και μαζί με τον κόσμο του να το διεκδικήσει

Διότι το μαύρο άσπρο επιβαλλόταν να προσπαθήσει να κάνει ο ΠΑΟΚ μετά από τον πρώτο ημιτελικό και το αρνητικό αποτέλεσμα με 0-1. Η γενική διαίσθηση των ΠΑΟΚτσήδων διακατεχόταν από τις άσχημες εμφανίσεις στα τρία προηγούμενα ματς και το ερώτημα αν ο Δικέφαλος δύναται όχι μόνο να αλλάξει την εικόνα του αλλά και να είναι άκρως αποτελεσματικός στην διεκδίκηση της πρόκρισης στον Τελικό. Η ενδεκάδα που παρουσίασε ο Λουτσέσκου ήταν γνωστή με την απουσία του Ντεσπότοφ να αποτελεί ένα είδος αγωνιστικού στοιχήματος. Δυστυχώς άρχισε με την αναγκαστική αλλαγή του Μιχαηλίδη που υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο αλλά συνέχισε με καλά μηνύματα από τις δυο πολύ καλές ευκαιρίες του Σβαμπ. Γενικά ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου αλλά μετά από τις φάσεις του Αυστριακού δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ντραγκόφσκι. 

Ο Τάισον με τον Κωνσταντέλια ήταν κινητικοί, όχι επικίνδυνοι ενώ οι σέντρες από Μπάμπα και Ζίφκοβιτς δεν είχαν τύχη. Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα μετέβαλλε το παιχνίδι του σε πιο συντηρητικό λόγω του θετικού σκορ του πρώτου ματς και έκανε μόλις μια ευκαιρία όταν ο Κεντζιόρα κόντραρε το σουτ του Οικονομίδη. Στο χώρο των χαφ οι Μεϊτέ και Σβαμπ μαρκάρονταν αποτελεσματικά. Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός μετά το 20 λεπτό πέτυχε αυτό που ήθελε με τον ΠΑΟΚ να αναζητεί πλέον διαφορετικούς τρόπους διάσπασης άμυνας και επίτευξης του πολύτιμου τέρματος. Στο δεύτερο ημίχρονο για το πρώτο δεκάλεπτο η μπάλα ήταν πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δεν πανικοβάλλεται από το πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να κάνει σωστές και δημιουργικές επιθέσεις. Πέτυχε σε καλό σημείο το γκολ με τον πολύ καλό Ζίφκοβιτς και πάσαρε την πρόκριση στην παράταση. 

Όμως όχι. Η πολύ καλή εμφάνιση επιβραβεύεται με το γκολ του Κετζίορα αλλά ο σχεδόν άφαντος Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται την υπεραριθμία και ισοφαρίζει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της δεκάλεπτης παράτασης της κανονικής παράτασης του αγώνα Κρίμα για όλους αλλά απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πτώση απόδοσης διότι οι παίκτες του δεν είχαν άλλες δυνατότητες, είναι πεντακάθαρη. Δυστυχώς καμιά φορά το ποδόσφαιρο είναι όπως το λαχείο και αυτή τη φορά είχε χρώμα πράσινο. Φίλαθλοι και διοίκηση πρέπει να συνεχίσουν να είναι μια δύναμη απολύτως συγκεντρωμένη και αποφασισμένη για όλα!

Υ.Γ. Κανείς δε μιλάει για το πέναλτι υπέρ του Ζίφκοβιτς από σπρώξιμο του αμυντικό του Παναθηναϊκού για να πιάσει τη μπάλα ο τερματοφύλακας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.