Τριπλή, αρνητική επίδοση και «κούφιο» ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης28 Φεβρουαρίου 2021

Ξέχωρα από το αρνητικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ έμεινε την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μακριά από τον καλό εαυτό του. Περιορίστηκε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού σε μέτρια επίπεδα κάτι που εκτός του αποτελέσματος, αποτυπώθηκε και στη στατιστική.

Με τις οχτώ τελικές προσπάθειες του ισοφάρισε στο αρνητικό του ρεκόρ για τη φετινή Superleague. Οχτώ είχε και στο ματς του πρώτου γύρου με τους Αρκάδες όπως και κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε πολλές φορές στην περιοχή του Αστέρα, μένοντας στις δύο τελικές μέσα από αυτήν. Είναι μια επίδοση που συνιστά επίσης ισοφάριση του φετινού, αρνητικού ρεκόρ του αφού δύο σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή είχε και στο ματς του πρώτου γύρου αλλά και στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό.

Αρνητική επίδοση «έγραψε» χθες ο ΠΑΟΚ και σε έναν τομέα του ανασταλτικού κομματιού του παιχνιδιού. Έμεινε στα εννιά κλεψίματα ενώ πριν το ματς της Τρίπολης δεν είχε πέσει κάτω από τα 10, όσα είχε στα εκτός έδρας ματς με Παναιτωλικό και Απόλλωνα Σμύρνης.

Ακόμη χθες ο Δικέφαλος κέρδισε μόνο δύο κόρνερ ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του στη φετινή σεζόν, αφού δύο είχε και στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Τρίπολη με ένα ρεκόρ περιόδου. Είχε 141 σωστές πάσες και βελτίωσε κατά 10 την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 131 κόντρα στον ΠΑΣ στην Τούμπα. Ήταν προφανώς ένα «κούφιο» ρεκόρ αφού δεν μετουσιώθηκε σε παιχνίδι κυριαρχίας και πολύ περισσότερο σε κάτι πιο ουσιαστικό, δηλαδή ευκαιρίες, γκολ και αποτέλεσμα.

Από τα πόδια του Αντρέ Βιεϊρίνια πέρασαν οι 28 από τις 141 σωστές μεταβιβάσεις που καταγράφηκαν στη στατιστική του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου αφού το προηγούμενο ήταν οι 24 σωστές πάσες που είχε ο Στέφαν Σβαμπ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

*Ο Λάζαρος Λάμπρου έγινε ο 33ος παίκτης που πήρε έστω μία συμμετοχή ως βασικός σε κάποιο από τα 24 παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη φετινή Superleague.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.