Τρικυμία από τον Λαόθ, οι λάθος επιλογές και η απώλεια τίτλου

Γιώργος Καστάνης22 Μαΐου 2022

Μία από τις χειρότερες διαιτησίες ξένων διαιτητών προερχόμενων από την ανώτερη κατηγορία, αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ σε έναν τελικό που ήθελε τον τίτλο αλλά δεν πήρε τίποτα απολύτως. Για την ακρίβεια του έμεινε το παράπονο από την εχθρική διαιτησία του Ισπανού Λαόθ που έδωσε ένα πέναλτι που ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά,

Χαρίστηκε σε κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως για παράδειγμα στον Αϊτόρ που έπιανε τα γεννητικά του όργανα όμως για τον Λαόθ καλώς το έκανε. Δεν έδωσε δύο καθαρά φάουλ οριακά έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού σε ανατροπές του Καντουρί και του Σβάμπ, δεν πήγε καν να δεί την φάση με τον Μιτρίτσα πριν το φινάλε, όταν φάνηκε πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού τον βρήκε. Θα μπορούσε να τσεκάρει ο ίδιος από το VAR, αλλά προτίμησε να μην ασχοληθεί κάν. Γενικά παρά το βαρύ του όνομα, ο Λαόθ τα έκανε θάλλασα και αφήνει με έντονα παράπονα τον ΠΑΟΚ.

Ο οποίος βεβαίως, «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, τις οποίες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, αλλά το δυσάρεστο είναι πως άργησε πολύ να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Μία από τις αιτίες; Και οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Την περασμένη Τρίτη στην Τούμπα, το δίδυμο Τσιγγάρα, Σβαμπ στην μεσαία γραμμή κυριάρχησε των παικτών του Παναθηναϊκού, «πάτησε» τον αντίπαλό του και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Χθες προτίμησε να ξεκινήσει με τον ανέτοιμο από πλευράς ρυθμού Αουγκούστο (είναι πολλές φορές εκνευρισμένος όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι), τον Κούρτιτς που δεν βοήθησε και γενικά οι επιλογές που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, ενώ άφησε στον πάγκο τον Σβαμπ που όταν μπήκε, συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος εστιάζει τις διαμαρτυρίες του, στο γεγονός ότι ο Λαόθ ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των τυπικά γηπεδούχων, αγνόησε φάσεις που έπρεπε να δείξει σαφέστατα τις παραβάσεις και εν τέλει διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του, το τελικό αποτέλεσμα.

Τώρα πως θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ την ήττα, την απώλεια τίτλου και την διαιτητική στάση, θα τα αναλύσουμε σταδιακά, καθώς προέχει ο οργανισμός να βρει τα πατήματά του, μετά από ένα σκληρό μάθημα που δέχθηκε. Γιατί όταν έρχεται ένας διαιτητής Elite και παίζει με αυτό τον τρόπο τον ΠΑΟΚ, κάποιοι έχουν ευθύνες, για την αντιμετώπιση της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.