«Τριάρα» Πρωταθλήματος με Πασχαλάκη, 1.040 μέρες μετά...

Γιώργος Πετρίδης09 Ιανουαρίου 2021

Ίσως είχε το μικρότερο μερίδιο ευθύνης στα τρία γκολ που δέχτηκε την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, μέσα από μία άμυνα που πελαγοδρομούσε. Στατιστικά όμως, αυτή η «τριάρα» είχε στατιστική προέκταση και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Πέρασαν 1.040 μέρες από τη μέρα που ο Δικέφαλος είχε τέτοιο αμυντικό παθητικό με τον διεθνή τερματοφύλακα στην εστία του. Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 18 Απριλίου 2018 για να βρούμε μία τέτοια επίδοση και μάλιστα με το ίδιο σκορ, αφού είχε ηττηθεί με 3-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ήταν η πρώτη και τελευταία «τριάρα» εις βάρος του ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη στην εστία, μέχρι αυτήν κόντρα στον Ατρόμητο.

Σε αυτό το διάστημα των 1.040 ημερών ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί μόνο μία φορά με 3+ γκολ, πέρυσι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη με 4-2, αλλά έχοντας τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην εστία. Ως προς τα παιχνίδια στα οποία την υπερασπίστηκε ο Πασχαλάκης, στο διάστημα από το ματς με τον Αστέρα τον Απρίλιο του 2018, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 3+ γκολ μόνο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αφού είχε δεχτεί τέσσερα γκολ από την Μπενφίκα στην Τούμπα στις 29 Αυγούστου 2018, τρία από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ στις 13 Αυγούστου 2018, τέσσερα από την Τσέλσι στο Λονδίνο στις 29 Νοεμβρίου 2018 και τρία από την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ στην Τούμπα στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Ως προς το παιχνίδι στο Περιστέρι πάντως, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κάνοντας τα εννιά από τα 13 κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ της φετινής σεζόν μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου. Από εννιά κλεψίματα είχαν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 2-0 επί του Αστέρα και ο Ομάρ Ελ Καντουρί στο 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.