Τριανταφύλλου: «Άκουσα και την Στεφανίδη, δε με φοβίζει κάτι για τις ΗΠΑ»

Παναγιώτα Χαλκιά27 Ιανουαρίου 2023

Στις ΗΠΑ και στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις θα συνεχίσει την καριέρα και τις σπουδές της η Ηλιάνα Τριανταφύλλου. Η 18χρονη αθλήτρια του επί κοντώ αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Κατερίνας Στεφανίδη και αποδέχθηκε την πρόταση για πλήρη υποτροφία του πανεπιστημίου του Ιλινόις. 

Μιλώντας στο metrosport.gr η Τριανταφύλλου εξήγησε πώς προέκυψε η πρόταση, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τη νέα αυτή σελίδα και τόνισε ότι δεν τη φοβίζει κάτι: «Σκέφτηκα πολύ για να πάρω αυτή την απόφαση. Έκανα συζητήσεις με τους γονείς μου, τον προπονητή μου και τον κ. Κυπριανού που βρίσκεται εκεί ενώ παράλληλα, έψαξα πληροφορίες και μου άρεσαν όσα είδα και έμαθα και για αυτό το επέλεξα. Η επίδοση μου, το 4.30μ. που έκανα, μου έδωσε ένα εισιτήριο για εκεί. Είχα προτάσεις και για άλλα πανεπιστήμια και σκεφτόμουν ποιο να επιλέξω και πως θα μπορούσα εγώ να πάω σε ένα από αυτά. Δεν με φοβίζει κάτι. Πρέπει να προσαρμοστώ στις συνθήκες εκεί ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω».

Αποκάλυψε πως οδηγήθηκε στην επιλογή του Ιλινόις και την επικοινωνία της με την Κατερίνα Στεφανίδη: «Έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα στην απόφαση αυτή, το ένα είναι η παρουσία του κ. Κυπριανού γιατί είναι Ελληνοκύπριος και αν παρουσιαστεί κάποια δυσκολία θα μπορώ να του μιλήσω και στα ελληνικά και το δεύτερο ο προπονητής μου που θα είναι ο Ντένις Μίτσελ. Μίλησα και με την Κατερίνα Στεφανίδη. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πανεπιστήμιο και ίσως, να έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Άκουσα τη Στεφανίδη και για αυτό σκέφτηκα περισσότερο για αυτό το πανεπιστήμιο. Μου είπε κιόλας ότι θα μπορώ να πηγαίνω σε εκείνη, όταν δεν θα επιστρέφω Ελλάδα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αντίδραση των γονιών της, επισημαίνοντας ότι: «Τους είχα ρωτήσει πριν δύο χρόνια τι θα κάναμε αν ερχόταν μια πρόταση και μου είχαν πει ότι θα το συζητήσουμε. Αυτό κάναμε. Μιλήσαμε για τις προτάσεις και με στήριξαν. Μου είπαν πως ότι και αν επιλέξω θα είναι δίπλα μου. Τώρα στην αρχή θα έρθει ένας από τους δύο μαζί μου στις ΗΠΑ αλλά δεν ξέρω ακόμη ποιος. Έχω καιρό ακόμη». 

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σπουδές της «Θα πάω εκεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Ακόμη, δεν είμαι σίγουρη για τις σπουδές μου. Τον πρώτο χρόνο θα κάνουμε μαθήματα επιλογής και μετά μπορώ να επιλέξω τι θα ακολουθήσω. Σκέφτομαι ψυχολογία αλλά θέλω να μάθω περαιτέρω πληροφορίες» και στους στόχους της: «Θα ήθελα να προσαρμοστώ γρήγορα και να μείνω προσηλωμένη. Θα ήθελα να κερδίσω το MSAA και να φτάσω πιο ψηλά. Να κερδίσω εισιτήρια για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και κάποια στιγμή να συμμετέχω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.