Τρία σκαλιά πριν το βάθρο του τελικού

Αρις Νικολάκης21 Απριλίου 2022

Χρόνια σας πολλά και καλά. Μεγάλη Πέμπτη σήμερα. Κορυφώνεται το Θείον Δράμα. «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς …»! Οι καμπάνες της Ορθοδοξίας απανταχού της γης λαλούν πένθιμα. Ημέρα βαθιάς θλίψης για τον Χριστιανισμό. Κι η ανάλγητη ΕΠΟ όρισε σήμερα αγώνα Κυπέλλου! Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματι μας..

Όταν πριν μερικές δεκαετίας η ΦΙΜΠΑ όριζε (το κάνει τώρα η Ευρωλίγκα) αγώνες και Φάιναλ Φορ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα… Την ξεσκίζαμε! Μερικές δεκαετίες μετά… Αυτί δεν ιδρώνει! Δεν αντιδρά δα, η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδας! Δεν πάμε καλά. Εμείς στραβά αρμενίζουμε. Μια χαρά είναι ο γιαλός!

Έχουμε αγώνα λοιπόν, απόψε...

Και για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Ο ΠΑΟΚ απόψε, στην Τούμπα, παίζει τη μισή από μία ολόκληρη χρονιά! Κι η άλλη μισή; Παίζεται την άλλη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ως εκ τούτου θεωρούμε, πως οι δυο Ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό είναι για τον ΠΑΟΚ σύμπασα η τρέχουσα αγωνιστική περίοδο…

Στην Ευρώπη έλαμψε εκτυφλωτικά. Υπερέβη κατά πολύ τον στόχο του. Πήρε «άριστα 10 με τόνο». Στο Πρωτάθλημα απέτυχε παταγωδώς. Έπιασε τη βάση. Για ομάδα του επιπέδου… Των επιπέδων, για να είμαστε ακριβείς, του ΠΑΟΚ η διαφαινόμενη δεύτερη θέση είναι η βάση. Κι η μη διεκδίκηση της κορυφής είναι αποτυχία. Απομένει το Κύπελλο. Ο κλασσικός στόχος του Κυπελλούχου. Η συνήθεια η οποία έγινε λατρεία.

Μέσα σε μια εβδομάδα η Τούμπα μετρά δυο sold out. Αστείρευτη δύναμη ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Απύθμενη πηγή ενέργεια όταν λειτουργεί με λογική. Ατελεύτητο το πάθος του. Ναι, αλλά… Δεν παίζει μπάλα ο κόσμος μόνος. Εάν δεν παίξει κι η ομάδα του, πάει τζάμπα ο κόπος του.

Η προετοιμασία τού ΠΑΟΚ γι’ αυτόν τον αγώνα, τον πρώτο Ημιτελικό απόψε στην Τούμπα, ήταν μικρής διάρκειας. Την έκανε λαβωμένος από τέσσερείς σερί ήττες. Και στον βωμό αυτής της προετοιμασίας θυσιάσθηκαν τρεις βαθμοί. Με λίγα λόγια; Σημαίνει πολλά, πάρα πολλά για τον ΠΑΟΚ αυτός ο Ημιτελικός.

Για να καταλήξουμε, όπως ξεκινήσαμε. Απόψε στην Τούμπα, παίζεται η μισή χρονιά. Η άλλη μισή παίζεται την άλλη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η παρουσία και μόνον του ΠΑΟΚ στον Τελικό, θα δώσει την εφετινή εντός συνόρων παρτίδα. Η εκ νέου κατάκτηση του Τροπαίου θα καταστήσει επιτυχημένη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Κυπελλούχος είναι σήμερα μπροστά από το σκαλί πριν το βάθρο του Τελικού. Τρία σκαλιά – με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, φυσικά – τον χωρίζουν από μία ακόμη παρουσία στο βάθρο του Τελικού.

Κι επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως από τον ΠΑΟΚ και μόνον από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η μία ακόμη παρουσία του στο βάθρο του Τελικού…

ΥΓ 1: Όσοι πιστοί προσέλθετε στις εκκλησίες. Ανάψτε ένα κεράκι. Προσκυνήστε τον Εσταυρωμένο. Ανάψτε το καντήλι σπίτι σας...

ΥΓ 2: Ετοιμάστε τις γαλανόλευκες για τα μπαλκόνια. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι στενά συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

ΥΓ 3: Κάντε κι ένα καλό. Ρίξτε το στο γιαλό. Βοηθήστε όσους έχουν ανάγκη πέρα από φυλή, χρώμα δέρματος, θρησκεία, ιδεολογία...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.