Τρία... αξέχαστα, όλα στο Ηράκλειο

Μάνος Χατζάκης06 Ιουνίου 2020

Μπορεί να έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 20 χρόνια, ωστόσο κάποιες νίκες δεν ξεχνιούνται. Ακόμη κι όμως αν πολλοί δεν τις θυμούνται, καλό να είναι να φρεσκάρεται η μνήμη. Ο Αρης έχει να... λέει για τρεις νίκες, συμπτωματικά όλες στο Ηράκλειο, κόντρα στον ΟΦΗ, οι οποίες έχουν ξεχωριστή σημασία όχι τόσο για την ουσία, όσο για τον τρόπο που επιτεύχθηκαν.

Η πρώτη καταγράφηκε στις 19 Μαϊου του 1999. Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν μόνο νίκη, για να εξασφαλίσουν την επιστροφή στην Ευρώπη, υπό τις οδηγίες του αείμνηστου, Αλκέτα Παναγούλια. Ηταν η χρονιά της (πρώτης χρονικά) επιστροφής στην Α' εθνική και η πρόκληση της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου δεν πήγε χαμένη. Το κάθε άλλο. Εμφατική επικράτηση με 2-4.

Πρεμιέρα με ανατροπή

Εναρξη σεζόν 2000-2001 και δύο εύστοχα πέναλτι από τον Μάριο Χριστοδούλου έφεραν το ματς στα ίσια και συγκεκριμένα 2-2. Οι Κρητικοί είχαν εκρηκτικό ξεκίνημα προηγούμενοι 2-0 (Μάουρο, Γκόμεζ τα γκολ), ωστόσο στις 18 Σεπτεμβρίου του 2000, ο Αρης έγραψε τον ορισμό της... απόδρασης από το Γεντί Κουλέ. Ο Νίκος Κυζερίδης με ασύλληπτο φάουλ -από περίπου 40 μέτρα- έκανε το 2-3. Εκείνη τη χρονιά στον πάγκο καθόταν ο Μπάμπης Τεννές, αλλά υπό τις οδηγίες του ο Αρης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό στοιχείο της μεταγραφική περιόδου του καλοκαιριού πως ο Αρης πραγματοποίησε μόλις τέσσερις μεταγραφές (Θωμάς Κυπαρίσσης, Ισπαήλ Μπα, Ανδρέας Σκέντζος, Δημήτρης Μάρκος).

Γιουνές Χ δύο

Ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στις 25 Νοεμβρίου του 2019 και ο Αρης βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο για 90 λεπτά. Ο Τυνήσιος, Χαμζά Γιουνές, το πίστεψε και το πέτυχε. Δύο γκολ εντός μερικών... δευτερολέπτων και το διπλό για τους φιλοξενούμενους έμοιαζε περισσότερο με εξέλιξη καλαθοσφαιρικής αναμέτρησης, αλλά είναι άξιο αναφοράς στην ιστορία των αναμετρήσεων στο Ηράκλειο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.