«Τρέλα» για νίκη, πρόκριση και διάκριση στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός

Μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Βουλγαρία με αντίπαλο την Λέφσκι (ζωντανή μετάδοση στις 20:00 από το Metropolis 95,5). Οι παίκτες του Δικεφάλου πάντως, προετοιμάζονται κατάλληλα και δείχνουν μία ανυπομονησία για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Διακρίνει κάποιος έναν ενθουσιασμό, μία προσμονή αρκεί να εισπράξει μηνύματα από την προετοιμασία της ομάδας. Μία ικανοποίηση για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι αυτή την στιγμή, αλλά πρέπει να αποδώσει τους ανάλογους “καρπούς” από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ για την ακρίβεια, αδημονούν για το πρώτο ματς της σεζόν, με αντίπαλο την Λέφσκι στην Βουλγαρική πρωτεύουσα. Θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη, να κάνουν το σημαντικό βήμα για την πρόκριση και να ξεκινήσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, την φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης. Ξέρουν ότι οι παίκτες της Λέφσκι, θέλουν να συνδυάσουν με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από αρκετά χρόνια. Μαθαίνουν, οι παίκτες, ο προπονητής και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, πως η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο γήπεδο που θα γίνει το παιχνίδι, θα είναι εχθρική. Πολεμική για την ακρίβεια. 

Όμως, δεν επηρεάζονται. Για την ακρίβεια, θέλουν να ζήσουν έντονα την κάθε στιγμή. Και αυτό που αναφέρουμε, αφορά και τους νεοφερμένους παίκτες της ομάδας, αλλά και όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια και την περσινή σεζόν.

Επικρατεί μία, καλώς εννοούμενη “τρέλα” στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ για τα αποκαλυπτήρια της ομάδας. Ο Λουτσέσκου κάνει like στην προσπάθεια των παικτών, τους επιβραβεύει καθημερινά, ενώ τους τονίζει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αυτά ζητά ο Λουτσέσκου από τους παίκτες

Σε καμία περίπτωση, όπως τονίζει ο προπονητής του Δικεφάλου στους παίκτες του, δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους. Επισημαίνει, πως ο ξεκάθαρος στόχος είναι η νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ αύριο το βράδυ στη Σόφια.

Ζητά την απόλυτη προσήλωση στον στόχο. Να έχουν οι παίκτες του, την κατοχή της μπάλας, να μην κάνουν λάθη που θα επιτρέψουν στους αντιπάλους να βγουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Θέλει ο Λουτσέσκου, να έχουν οι παίκτες του, τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή. 

Και όπως έδειξαν στα πρόσφατα φιλικά παιχνίδια, να αξιοποιήσουν την κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί. Παράλληλα επισημαίνει, πως θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους και να μην επηρεαστούν από τις έντονες αποδοκιμασίες που θα ακουστούν από τους οπαδούς της Λέφσκι. Με αυτά τα στοιχεία και την καλή αγωνιστική παρουσία, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την νίκη στην Βουλγαρία.

Έχει καταλήξει στο σχήμα

Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει πλήρη ενημέρωση για την δυναμικότητα της Λέφσκι, έχει παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια της, ενώ οι στενοί του συνεργάτες, τον έχουν προϊδεάσει, με μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της Βουλγαρικής ομάδας. 

Ο Λουτσέσκου έχει καταλήξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι, διατηρεί όμως όλους τους παίκτες σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινώσει την αποστολή, τα μέλη της οποίας θα ταξιδέψουν με προορισμό την Σόφια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.