Τρεις υποψήφιοι για μία θέση

Γιώργος Στράντζαλης03 Απριλίου 2022

Οταν τον περασμένο Νοέμβριο ο Αρης την… πάτησε χοντρά από τον ΠΑΣ Γιάννινα, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα ντροπής με 5-0, ο Χερμάν Μπούργος δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας για την τεχνική ηγεσία. 

Παρομοίως και στην ήττα στους “Ζωσιμάδες”, με τη διαφορά όμως ότι εκείνη ήταν που προκάλεσε την αντικατάσταση στον Κιτρινόμαυρο πάγκο και δη, την πρόσληψη του Αργεντινού στον όποιο είχε ήδη γίνει focus.

Μετά από πέντε αγώνες στην άκρη του Κιτρινόμαυρου πάγκου, ο Χερμάν Μπούργος έχει ΄πια ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα του. Όπως και για τους αντιπάλους που θα συναντήσει στα Play off. Ο Αργεντινός, σε συνεργασία με το υπόλοιπο staff, επένδυσε χρόνο στην ανάγνωση της τακτικής του ΠΑΣ ούτως ώστε ο Αρης σήμερα να μην βρεθεί προ εκπλήξεως και έχοντας την απαραίτητη αποτελεσματικότητα στην επίθεση να καταφέρει να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα. 

“Ηταν σημαντικό ότι μπορέσαμε να δουλέψουμε περισσότερο με τον προπονητή μας σε αυτό το διάστημα της διακοπής. Ειδικότερα, η τελευταία εβδομάδα ήταν ωφέλιμη για εμάς. Δουλέψαμε πάρα πολύ στην τακτική και ελπίζω ότι αυτά θα τα δείξουμε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα δύσκολο παιχνίδι”, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι ο Σέικ Ντουκουρέ, ο οποίος περιμένει τη δική του ευκαιρία από τον Μπούργος. .

Ενόψει της σημερινής κρίσιμης αναμέτρησης και προκειμένου οι Κιτρινόμαυροι να εμφανίσουν στο γήπεδο όλα εκείνα τα αγωνιστικά εφόδια μέσα από τα οποία θα βρουν απαντήσεις στην αμυντική τακτική του αντιπάλου και θα τους οδηγήσουν στην κατάκτηση της πρώτης τους νίκης στη διαδικασία των Play off, έγιναν και οι απαραίτητες δοκιμές προσώπων σε διάφορους ρόλους, Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κιόλας ότι θα προκύψουν ριζικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. 

Εξάλλου, ο Μπούργος έχει αποδείξει ότι παρεμβαίνει μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και όπου υπάρχει ανάγκη. Η μοναδική περίπτωση ν’αλλάξει κάτι σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είναι να επαναφέρει είτε τον Μαντσίνι είτε τον Ματέο Γκαρσία στη θέση του Μπρούνο Γκάμα. 

Οι δύο Αργεντινοί έχουν επιστρέψει στο πλάνο του προπονητή κι εφόσον εκτιμηθεί ότι είναι απόλυτα έτοιμοι για να ξεκινήσουν παιχνίδι, αυτό θα γίνει. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα θα μείνει ίδια και απαράλλαχτη. 

Στην αμυντική τετράδα δεν αναμένονται αλλαγές με τους Σούντγκρεν, Γκάνεα στα άκρα, ενώ οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς θα είναι οι δύο στόπερ με τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Ο Χαβιέρ Ματίγια θα διατηρηθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής (στο πλευρό του Λούκας Σάσα) και ο Μπαντού Ντιαγέ θα έχει ρόλο δεύτερου επιθετικού, δίπλα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Χουάν Ιτούρμπε στο ένα από τα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής.

Από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πίρσμαν δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ εκτός παραμένει και ο Κόντε, ο οποίος περιμένει το «πράσινο φως» των γιατρών για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά την πολύμηνη απουσία του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.