Τρεις λίγκες διέκοψαν ήδη, η αγγλική επιδιώκει νομική αποποίηση, εμείς τι;

Δημήτρης Κανελλάκης08 Μαΐου 2020

Κάθε μέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια και ένα νέο στοιχείο για να επιβεβαιώσει όσους λέμε πως είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση η επανέναρξη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα αλλά και αλλού...

Τόσο περίπλοκη που κανείς να μην μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ότι θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και θα ξεπεραστούν όλα εκείνα τα ερωτηματικά, οι ανησυχίες, οι επιφυλάξεις, ώστε να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο.

Ως προς το πόσο περίπλοκη είναι η υπόθεση για την οποία κουβεντιάζουμε, αρκεί κανείς να δει τι γίνεται στην Αγγλία τις τελευταίες ημέρες. Οχι στο δικό μας αλλά σε ένα από τα τρία κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Εκεί, λοιπόν, όπου οι συνθήκες είναι απολύτως επαγγελματικές, τα συμβόλαια που υπογράφονται σεβαστά από όλους, το πλαίσιο προστασίας των ακριβοπληρωμένων σταρ αυστηρό και χωρίς κανένα... παραθυράκι, τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης, άμεσα συνδεόμενο με τον κορωνοϊό.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αγγλική λίγκα ζητάει από τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό των ομάδων πριν την επιστροφή στις προπονήσεις να υπογράψουν μεμονωμένες συμφωνίες με τις οποίες να βεβαιώνουν ότι έχουν διαβάσει και έχουν κατανοήσει πλήρως τι απαιτείται απ' αυτούς κατά την περίοδο των ειδικών συνθηκών λόγω κορωνοϊού.

Είναι ολοφάνερο, νομίζω, ότι με αυτή την ενέργειά της η αγγλική λίγκα επιχειρεί να αποποιηθεί οποιαδήποτε νομική ευθύνη στην περίπτωση κατά την οποία μολυνθεί ποδοσφαιριστής ή εργαζόμενος σε κάποια ομάδα από τον ιό.

Οπερ σημαίνει ότι η αγγλική λίγκα δεν μπορεί να εγγυηθεί πως άπαντες θα είναι ασφαλείς κατά την επιστροφή τους στην κανονικότητα της Premier League κι ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Από την άλλη πλευρά και η στάση των ποδοσφαιριστών της αγγλικής λίγκας δείχνει πολύ καθαρά ποιο είναι το κλίμα. Ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές, που ακόμη κι αν προσβληθούν από τον κορωνοϊό μπορούν να τύχουν περίθαλψης των υψηλότερων δυνατών προδιαγραφών, φοβούνται και το δείχνουν.

Φανταστείτε πόσο πιο φοβισμένοι, και με το δίκιο τους, μπορεί να είναι ποδοσφαιριστές λιγκών σαν την δική μας, την ελληνική, μαθαίνοντας τι γίνεται στην Αγγλία αλλά και ότι ήδη έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή λίγκες όπως η γαλλική, η ολλανδική, η βελγική.

Είναι, συνεπώς, κατανοητό από τη μια πλευρά άπαντες να θέλουν την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, και με πειστικό τρόπο, μάλιστα, που αμφιβάλλω αν αυτό μπορεί να συμβεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.