Τρεις κολώνες για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Ο σχεδιασμός της ομάδας του ΠΑΟΚδεν αφορά μόνο στις κινήσεις πουν αφορούν την φετινή σεζόν. Μετά τις έξι μεταγραφές (Τέιλορ, Ολιβέιρα, Κούρτιτς, Μίτριτσα, Σίντκλεϊ και Ακπομ) και τις επείγουσες ανανεώσεις των Ελ Καντουρί (ως το 2023 με δικαίωμα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο) και Σφιντέρσκι (ως το 2024), ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να αρχίσει και πάλι επαφές-πιθανόν και από την εβδομάδα που έρχεται-για τρεις ακόμη παίκτες που και λόγω ηλικίας αποτελούν παίκτες με παρόν και μέλλον. Αυτοί είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ινγκι Ινγκασον και Στέφαν Σβαμπ με τους οποίους ήδη υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Ο Σέρβος επιθετικός είναι 25 ετών, ο Ισλανδός στόπερ είναι στα 28 και ο Αυστριακός μέσος στα 31 και έχουν ακόμη αρκετά χρόνια καλού ποδοσφαίρου μπροστά τους, γι αυτό και ο ΠΑΟΚ επιλέγει να ασχοληθεί πρώτα με αυτούς, καθώς υπάρχουν και μεγαλύτεροι που έχουν συμβόλαιο ως το 2022.

Τα δεδομένα στις περιπτώσεις τους είναι γνωστά: Ο Ζίβκοβιτς αμείβεται με ένα συμβόλαιο 500.000 ευρώ ετησίως (λίγα πλέον με δεδομένο ότι ήταν ο MVP-ψηφισμένος από τους συμπαίκτες του-της περσινής σεζόν) , είναι δεδομένη η πρόθεση του ΠΑΟΚ να του κάνει αύξηση κοντά στα διπλά χρήματα και πρέπει να πείσει τον πατέρα του Γιόβιτσα που είναι και ο ατζέντης του. Εχει την φήμη δύσκολου διαπραγματευτή, αλλά ο Αντρίγια αναγνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε ώθηση στην καριέρα του και αυτό ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο και στην στάση του πατέρα του.

Όσον αφορά στον Ινγκασον είχαν γίνει επαφές με τον ατζέντη του (και εκπρόσωπο του Μπίσεσβαρ, του Μιχάι και του Λάμπρου) πριν τον τραυματισμό του, ωστόσο μετά από αυτόν, όλοι έριξαν βάρος στο να επανέλθει. Ο 28χρονος Ισλανδός είχε δείξει δέσιμο με την ομάδα του πέρυσι παίζοντας με τρεις ενέσεις στα τελευταία παιχνίδια του και επιβαρύνοντας κάπως το πόδι του και αυτό δείχνει διάθεση να συνεχίσει στην Τούμπα. Εχει ένα συμβόλαιο πάνω από 900.000 ευρώ ετησίως, αλλά είναι βέβαιο ότι η συζήτηση θα γίνει για λιγότερα χρήματα. Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές και αυτό είναι βάση για συμφωνία.

Η ειδική περίπτωση του Σβαμπ

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον Στέφαν Σβαμπ, η περίπτωσή του διαφέρει κάπως από εκείνες των άλλων δύο. Ο Αυστριακός έχει το +1 στο συμβόλαιό του με το τέλος της εφετινής σεζόν και όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Μ», αν πιάσει το 65% των συμμετοχών στα επ0ίσημα ματς ανανεώνεται αυτόματα. Ο Σβαμπ αμείβεται με 430.000 ευρώ ετησίως, όμως, υπάρχει πρόθεση να γίνει αναπροσαρμογή, καθώς η προσφορά του αναγνωρίζεται και αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με ανανέωση για δύο ή παραπάνω χρόνια.

Όπως προκύπτει από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, τα επόμενα βήματα για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις θα είναι άμεσα και θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.