Τρεις ιδιαιτερότητες δείχνουν ότι καθόλου εύκολο δεν είναι ματς

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Σεπτεμβρίου 2020

Aγαπητή Metrosport,
Ο Αγιαξ, η Σάλκε, η Μπενφίκα, ήταν όλες ανώτερες ομάδες και φυσιολογικά είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, άλλωστε, “κατόρθωσε” να αποκλειστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα τελευταία χρόνια, ακόμη και από αντιπάλους όπως η Ραπίντ Βιέννης, η Γκινγκάμπ, η Καραμπάγκ, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Εστερσουντς, η Βίντι, ακόμη και η σημερινή αντίπαλός του, η Κράσνονταρ. Αλλες φορές σε νοκ άουτ αγώνες, άλλες στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έβγαινε νοκ άουτ, είτε φυσιολογικά, είτε με πετυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας, είτε από ατυχία, είτε, ενίοτε, άδικα, όπως συνέβη πέρσι στη ρεβάνς με τον Αγιαξ. 

Φέτος βρήκε μπροστά του την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα. Και τις δύο στην Τούμπα. Και τις δύο με πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους. Και τις δύο με νέο προπονητή. Και τις δύο σχετικά ανέτοιμες. Οι συνθήκες ευνοούσαν και τις αξιοποίησε με δύο πολύ καλές εμφανίσεις και δύο εντυπωσιακές νίκες, που τον έφεραν προ των πυλών των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι τώρα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ποτέ ο αντίπαλος δεν ήταν λιγότερο ισχυρός από την Κράσνονταρ, ποτέ δεν φόβιζε λιγότερο.
Ναι, αντικειμενικά και βάσει λογικής (αν υπάρχει λογική στο ποδόσφαιρο) η ευκαιρία είναι σπουδαία, αλλά και η Κράσνονταρ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Ομάδα που πλασάρεται στις πρώτες θέσεις του ρωσικού Πρωταθλήματος δεν είναι ασήμαντη. Ηδη και φέτος είναι πέμπτη με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Ο ΠΑΟΚ θα δώσει φέτος για πρώτη φορά δύο αγώνες με αντίπαλο την Κράσνονταρ και το σημερινό παιχνίδι θα είναι γι' αυτόν το πρώτο εκτός έδρας, μετά από τέσσερα σερί στην Τούμπα. Αυτές οι δύο ιδιαιτερότητες αρκούν για να περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει η ομάδα. Χρειάζεται ειδική διαχείριση όταν υπάρχει και δεύτερος αγώνας, χρειάζεται ειδική διαχείριση και όταν παίζεις εκτός έδρας. Αρα παίκτες και Φερέϊρα οφείλουν να ανταποκριθούν σε ένα διαφορετικό μοτίβο από αυτά που διαχειρίστηκαν στην Τούμπα, στα δύο νοκ αουτ ευρωπαϊκά ματς και στα δύο του Πρωταθλήματος. 

Επίσης, πρέπει να αποδείξουν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήδη έχει φορμαριστεί, που έκανε “γεμάτη” προετοιμασία, που έδωσε φιλικούς αγώνες και ήδη έπαιξε οκτώ επίσημους, για το ρωσικό Πρωτάθλημα. Να λοιπόν και μια τρίτη ιδιαιτερότητα.
Οχι, δεν είναι εύκολο το σημερινό παιχνίδι κι ας μην έχει η Κράσνονταρ τη λάμψη των φημισμένων ευρωπαϊκών ομάδων. Αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι ΠΑΟΚ, θα κινδυνεύσει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Κι αν οι παίκτες με τον προπονητή τους δεν αποδείξουν στην πράξη ότι φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία οδηγώντας την ομάδα για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η επίτευξη του στόχου θα γίνει πολύ δύσκολη στο παιχνίδι της Τούμπας.
ΥΓ. Το να πάρει ελληνική ομάδα παίκτη, έστω δανεικό, από την Μπαρτσελόνα, ισοδυναμούσε με ανέκδοτο. Σπουδαία υπόθεση, από πολλές πλευρές, που το έκανε πράξη ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Μουσά Βαγκέ.
Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.