Αρης: Τρεις αγώνες που θα καθορίσουν την πορεία του 

Γιώργος Στράντζαλης09 Φεβρουαρίου 2022

Η νέα εντός έδρας απώλεια βαθμών έφερε τον Αρη σε δύσκολη θέση ως προς το κυνήγι του εναπομείναντα στόχου, αυτόν της παρουσίας στα play off του Πρωταθλήματος και της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Ο Βόλος με τη νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέχει πλέον έναν βαθμό από τον Αρη, που έχασε κι άλλο έδαφος αλλά και την ευκαιρία να βρεθεί στην εξάδα ισόβαθμος με τον Αστέρα Τρίπολης που αν και δεν έπαιξε είναι (μάλλον) ο “κερδισμένος” της αγωνιστικής μαζί με τον ΠΑΣ, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο και κράτησε διαφορά ασφαλείας με έναν αγώνα παραπάνω από (Παναθηναϊκό, Αρη, ΟΦΗ, Βόλο) και δύο από τον Αστέρα.

 Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, μετά από 22 αγωνιστικές, από την 4η έως την 9η θέση υπάρχουν έξι διεκδικητές για τρία “εισιτήρια” με τις ισορροπίες να είναι λεπτές και την απόσταση ανάμεσά τους να είναι στο μάξιμουμ πέντε βαθμούς.

Ο Αρης είναι στην 7η θέση με 29 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, τρεις από τον Αστέρα και τέσσερις από τον ΠΑΣ. Συνεπώς, πολλά θα ξεκαθαρίσουν αφενός από τα αποτελέσματα που θα έχει στις τρεις επόμενες αγωνιστικές και αφετέρου από την έκβαση της υπόθεσης “Λάσκοφ” για τους μείον έξι βαθμούς. 

Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου και η απόφαση, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι του Αρη, αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 21 του μηνός. 

Ακριβώς όμως επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την απόφαση του CAS οι Κιτρινόμαυροι είναι υποχρεωμένοι να πετύχουν αγωνιστικά, κάνοντας έστω και στην τελευταία “στροφή” της κανονικής διάρκειας ένα δυνατό come back. Τα περιθώρια απώλειας βαθμών έχουν ήδη μειωθεί αρκετά και οι επόμενες τρεις αγωνιστικές μέσα στον Φεβρουάριο είναι και οι πλέον κρίσιμες. 

Ο Αρης πηγαίνει την Δευτέρα (14/02) να παίξει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, υποδέχεται την Κυριακή (20/02) τον ΠΑΟΚ και πηγαίνει (26/02) στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτές οι τρεις αναμετρήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παρουσία ή όχι του Αρη στα play off, ενώ η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Εκκρεμεί επίσης ο εξ αναβολής κόντρα στον Ατρόμητο (εντός), με τις πιο πιθανές ημερομηνίες ορισμού του να είναι η 23η Φεβρουαρίου ή 3 Μαρτίου. Δηλαδή πριν ή μετά τον σημαντικό αγώνα στην Τρίπολη.

 Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πάντως, οι Κιτρινόμαυροι δεν ποντάρουν μόνο σε δικά τους θετικά αποτελέσματα αφού συγχρόνως πρέπει να περιμένουν και στραβοπάτημα των υπολοίπων ομάδων από τις οποίες ο Αστέρας έχει να δώσει τα περισσότερα παιχνίδια (έξι στο σύνολο) ενώ ο Παναθηναϊκός θεωρητικά έχει το πιο βατό πρόγραμμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αντιπάλων του Αρη για την εξάδα:

-ΠΑΣ Γιάννινα (33 βαθμοί/22 αγώνες): Αρης, ΑΕΚ*, Λαμία, Βόλος*

- Αστέρας Τρίπολης (32 βαθμοί/ 20 αγώνες): Ιωνικός, Ατρόμητος*, Αρης, ΑΕΚ* και εξ αναβολής με Λαμία*, Ολυμπιακό*

-Παναθηναϊκός (30 βαθμοί/21 αγώνες): Λαμία, Παναιτωλικός*, ΑΕΚ, Ατρόμητος* και εξ αναβολής με Απόλλων Σμύρνης*

-ΟΦΗ (29 βαθμοί/21 αγώνες): Βόλος, Ιωνικός*, Ολυμπιακός*, Απόλλων Σμύρνης και εξ αναβολής με Ατρόμητο*

-Βόλος (28 βαθμοί/21 αγώνες): ΟΦΗ*, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός*, ΠΑΣ Γιάννινα και εξ αναβολής με Ατρόμητο*

*Με αστερίσκο είναι οι εκτός έδρας αγώνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.