Η νέα ρήτρα της Μπαρτσελόνα: Τραυματίζεσαι; Δεν παίρνεις μπόνους!

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν είναι και λίγα τα χρήματα που έχει δαπανήσει η Μπαρτσελόνα σε μπόνους παικτών οι οποίοι έχασαν πολλά ματς λόγω τραυματισμών και οι διοικούντες των Μπλαουγκράνα παίρνουν πλέον τα μέτρα τους υιοθετώντας μια νέα ρήτρα στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τους.

Όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ομάδας περιλαμβάνουν μπόνους βάσει στόχων τα οποία καταβάλλονται μόνο σε περίπτωση που ο παίκτης αγωνιστεί σε πάνω από το 50% των αγώνων που θα δώσει η Μπαρτσελόνα. Το πρόβλημα είναι πως μέχρι πρότινος, εάν ένας παίκτης τραυματιζόταν, τα παιχνίδια που έχανε λόγω του τραυματισμού δεν υπολογίζονταν, αφού η απουσία του ήταν «αναγκαστική» και όχι απόφαση του προπονητή.

Αυτό δημιούργησε περιπτώσεις όπως αυτή του Ντεμπελέ, ο οποίος την σεζόν 2019/20 ήταν διαθέσιμος  μόνο σε 9 παιχνίδια και εφόσον αγωνίστηκε σε 5 απο αυτά ξεπέρασε το 50% των προβλεπόμενων συμμετοχών και έτσι με μόλις 5 αγώνες καρπώθηκε κανονικά τα μπόνους. Σε καμία από τις 4 χρονιές που έλαβε μπόνους κατάκτησης τίτλου, δεν αγωνίστηκε είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή σε παραπάνω από τα μισά παιχνίδια της Μπαρτσελόνα χάνοντας μεγάλα διαστήματα της χρονιάς λόγω τραυματισμού.

Έτσι, ο Γάλλος είναι ο πρώτος στον οποίο «εγκαινιάστηκε» η νέα ρήτρα στην ανανέωση του συμβολαίου του, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς παίκτες του ρόστερ και πλέον θα πρέπει να αγωνίζεται τουλάχιστον στα μισά επίσημα παιχνίδια της ομάδας, είτε δύναται είτε όχι, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τα μπόνους του, ενώ θεωρείται δεδομένο δεν θα είναι ο μοναδικός στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο εν λογω όρος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.