Τραμπ: «Η δημοκρατία μας δέχεται επίθεση και βρίσκεται σε πολιορκία»

Αλέξανδρος Τσίγγος03 Δεκεμβρίου 2020

Του Αλέξανδρου Τσίγγου

Σε ένα δραματικό διάγγελμα εχθές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προς τον Αμερικανικό λαό, παρουσίασε τους δεκάδες τρόπους με τους οποίους εκτιμά πως νοθεύτηκε, το εκλογικό αποτέλεσμα, αποκάλεσε «εγκληματίες» όσους συμμετείχαν σε αυτό και περιέγραψε την ετερόκλιτη συμμαχία που το οργάνωσε αυτό. Μάλιστα δήλωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και ξεκαθάρισε ότι ως πρόεδρος έχει χρέος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Αμερικανικού λαού και την ψήφο του κάθε πολίτη.

Όμως έκανε έναν λεπτό διαχωρισμό και διαχώρισε τον εαυτό του στις δύο ιδιότητες. Στην μια του πολίτη και την άλλη του θεσμού του προέδρου, μιλώντας για ένα πραξικόπημα ενάντια στο Σύνταγμα και τους Νόμους.

Εν συντομία είπε: «Κάποτε είχαμε μια ημέρα μόνο, την ημέρα των εκλογών. Τώρα έχουμε, ημέρες και εβδομάδες εκλογών, που έχει συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σπουδαίας μας χώρας και πολλά άσχημα δυσάρεστα και δύσοσμα έχουν συμβεί σε αυτό το διάστημα, της καταμέτρησης των ψήφων. Μας είχαν προειδοποιήσει ότι θα συμβεί αυτό. Δυστυχώς έγινε. Το εκλογικό μας σύστημα, που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, βρίσκεται σε κατάσταση επίθεσης και πολιορκίας, από έναν εγκληματικό μηχανισμό, ομάδα και συμφέροντα, που συνωμοτούν εις βάρος της Δημοκρατίας. Ως άνθρωπος δε θα με ένοιαζε να χάσω. Να χάσω δίκαια όμως κι όχι κλεψιμαίικα. Ως πρόεδρος είμαι επιφορτισμένος να προστατεύσω την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασία και την Δημοκρατία. Αποφασισμένος να προστατεύσω την Δημοκρατία και να μην επιτρέψω την επικύρωση του νοθευμένου εκλογικού αποτελέσματος μα ούτε και να επιτραπεί ποτέ να συμβεί κάτι ανάλογο σε ένα μελλοντικό πρόεδρο. Ως πολίτης, καταφεύγω στα δικαστήρια για να ανατρέψω ένα άδικό και νοθευμένο αποτέλεσμα εις βάρος μου. Ως πρόεδρος καταφεύγω στο Σύνταγμα για να προστατεύσω τα συμφέροντα των Αμερικανών πολιτών».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.