Τραμπ: Γιατί τα... πήρε με τη Νορβηγία-Το Νόμπελ Ειρήνης και τα αντίποινα

Γιάννης Τσερβίνης10 Οκτωβρίου 2025

Σε φάση... προετοιμασίας για να δεχθεί την οργή αλλά και τα αντίποινα των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται η Νορβηγία, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Αμερικής δεν κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο κατάκτησε η Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Αφορμή όπως όλα δείχνουν θα είναι το Νόμπελ Ειρήνης το οποίο είχε διαρρεύσει δε θα δοθεί στον αμερικανό πρόεδρο, όπως και τελικά έγινε, παρότι ο ίδιος θεωρούσε ότι έπρεπε δικαιωματικά να το λάβει, τονίζοντας ότι έχει σταματήσει επτά πολέμους σε όλον τον κόσμο.

Παρόλα αυτά όπως μεταφέρεται και από πολιτικούς στη Νορβηγία η εν λόγω επιτροπή δεν επηρεάστηκε επουδενί από τη νορβηγική κυβέρνηση, ούσα ανεξάρτητη. Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως η Νορβηγία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, από τη στιγμή που ο Τραμπ σκέφτεται την «εκδίκηση», εφόσον δεν πήρε στα χέρια του το Νόμπελ Ειρήνης. Κατά το ίδιο δημοσίευμα τον Ιούλιο φέρεται ο Τραμπ να τηλεφώνησε στον Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και νυν υπουργό Οικονομικών της Νορβηγίας, ζητώντας πληροφορίες για το βραβείο. Αναλυτές στη Νορβηγία εκτιμούν ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να αντιδράσει εκδικητικά, επιβάλλοντας δασμούς, ζητώντας αύξηση των εισφορών στο ΝΑΤΟ και ακόμη χαρακτηρίζοντας τη Νορβηγία «εχθρική χώρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.