Τραγικός ο χθεσινός ΠΑΟΚ, έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στον εαυτό του

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Ιουλίου 2022

Σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς, νίκη με τρία γκολ διαφορά. Στη χειρότερη περίπτωση, για να πάει το ματς στην παράταση, νίκη με δύο γκολ. Μπορεί αυτός ο άθλιος ΠΑΟΚ που είδαμε χθες; Οχι. Μπορεί ο ΠΑΟΚ αν δεν είναι πάλι άθλιος; Σίγουρα ναι. Αλλά το ερώτημα είναι πώς θα αλλάξει αυτή η τραγική χθεσινή εικόνα μέσα σε μία εβδομάδα, ώστε η ομάδα να ξεπεράσει τα πολύ δύσκολα που έβαλε στον εαυτό της. Καλούνται να το απαντήσουν οι παίκτες και ο Ραζβάν Λουτσέσκου...

Μόνο 43 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει έναν ακόμη τρόπο για να δεχτεί ένα περίεργο γκολ και να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Πρόσωπα πολλά άλλαξαν, αλλά η “κατάρα” της αυτοχειρίας χτύπησε πάλι. Η προς τα πίσω κεφαλιά του Κάργα δεν είχε κανένα νόημα, ο Ινγκασον δεν πρόλαβε να το σώσει και η ζημιά έγινε. 1-0 από το πουθενά και ούτε οι Βούλγαροι το πίστευαν.

Πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο και αφού, με μια υποτυπώδη αντίδραση, είχε μεσολαβήσει μόνο ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε, ο Μιχάιολοφ, έγινε η δεύτερη “πατάτα”. Η μπάλα χάθηκε, έφυγαν τέσσερις της Λέφσκι εναντίον τεσσάρων του ΠΑΟΚ, από τους οποίους όμως κανείς δεν μάρκαρε κανέναν και... 2-0 πάλι από το πουθενά.

Το ζητούμενο πλέον ήταν πώς το δυστύχημα δεν θα γίνει τραγωδία. Πώς θα συμμαζευτεί δηλαδή το πράγμα, για να μη χρειάζεται στη ρεβάνς της Τούμπας μια ανατροπή από αυτές που σπάνια συμβαίνουν.

Ομως, μια κεφαλιά του Κάργα μόλις άουτ κι εκείνη από εκτέλεση φάουλ, ήταν η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Κι αυτό γιατί… δεν υπήρχαν στο γήπεδο ο Αουγκούστο, ο Ντάντας και ο Κουαλιάτα. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν ο Σβαμπ, ο Ζίβκοβιτς και ο Κούτσιας, αλλά αυτό δεν έφτανε, καθώς δεν υπήρχε βοήθεια ούτε και από τους πλάγιους μπακ.

Η κατάσταση δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτέσκου έβγαλε έξω Ντάντας και Κουαλιάτα, έβαλε Νάρει και Κούρτιτς, στο 70’ πέρασε και Τόμας, Φιλίπε Σοάρες, αντί Κούτσια και Σβαμπ, στο 80’ Κωνσταντέλια αντί Ζίβκοβιτς κι όμως η ομάδα ούτε έτσι ούτε αλλιώς κατάφερε να απειλήσει τη Λέφσκι, οι παίκτες της οποίας απλά πρέσαραν παντού, “βραχυκυκλώνοντας” εύκολα έναν μονότονο, προβλέψιμο, αδύναμο να δημιουργήσει ευκαιρίες ΠΑΟΚ. Ο οποίος… παρέδωσε πνεύμα εντελώς στα τελευταία λεπτά, καθώς ο προπονητής της Λέφσκι είχε αφήσει τις αλλαγές του για το φινάλε, κόβοντας έτσι τον ρυθμό του αγώνα και ροκανίζοντας τον χρόνο.

ΥΓ. Με την “εύκολη”αντίπαλο Λέφσκι, όπως πολλοί τη χαρακτήρισαν, ο ΠΑΟΚ είχε σε όλο το ματς ένα μακρινό σουτ του Σβαμπ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και μια κεφαλιά του Κάργα μόλις άουτ. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Ναι, έγιναν λάθη πίσω, που κόστισαν τα δύο γκολ, αλλά ένας ΠΑΟΚ στοιχειωδώς καλός θα μπορούσε να σκοράρει. Εστω και με 2-1, η ρεβάνς θα ήταν πολύ διαφορετική υπόθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.