Τραγικός – αδιόρθωτος και ιδανικός αυτόχειρας

Δημήτρης Μπούζας30 Ιουλίου 2022

Κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό, αναζητώντας τον τίτλο του σημερινού σχολίου, να πάρω ακριβώς εκείνον της προηγούμενης αναμέτρησης, όπως τον είχα διατυπώσει: «Γυμνός, χλωμός και ανέτοιμος, απογοήτευσε και προβλημάτισε»... ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη του ευρωπαϊκη υποχρέωση. 

Να προσθέσω και το ίδιο info, διευκρινίζοντας μόνο ότι χθες ήταν ο επαναληπτικός αγώνας. Αλλωστε ότι είδαμε στη Σόφια με ελάχιστες αποκλίσεις και ασήμαντες παραλλαγές, το «λουστήκαμε» και χθες. Μια μέτρια βουλγαρική ομάδα, χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, με έναν πανέξυπνο κόουτς, πήρε την πρόκριση σχεδόν περπατώντας. 

Μη μου πείτε ότι εσείς δεν είδατε πόσο άνετα ο Στοϊλοφ «μπλόκαρε» τον Ραζβάν και του πήρε δύο φορές με την ίδια συνταγή και τον ίδιο τρόπο την σωστή αλλά και αποτελεσματική διαχείριση του αγωνιστικού 90λεπτου. Η τακτική του ήταν εμφανέστατα ποδοσφαιρικά λογική και απέδωσε τα μέγιστα.

Δυστυχώς στο χθεσινό παιχνίδι, πέρα από τα λάθη του κόουτς, είχαμε και κάποιες συμπεριφορές όπως η περίπτωση του Αουγκούστο (για την έκρηξη του Βιεϊρίνια δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση) που έδειξαν πως στην μπάλα δεν έχεις καθήκον μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός αυτού. 

Ένας διάχυτος όπως αποδείχθηκε και επικίνδυνος εκνευρισμός σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα, διέτρεχε την ραχοκοκκαλιά της ομάδας, με συνέπεια να βλέπεις αντιδράσεις αδικαιολόγητες, ακόμη και από αποδεδειγμένα ψύχραιμους παίκτες, όπως ο Ινγκασον. 

Ο συμπαθέστατος Ισλανδός προς το τέλος του παιχνιδιού παραφέρθηκε, προς τιμήν του όμως, ζήτησε αμέσως συγνώμη. Δεν ξέρω αν συγνώμη ζήτησε ο Αουγκούστο, ο οποίος επί μονίμου βάσεως αναζητά τις κίτρινες και για ψύλλου πήδημα ακόμη. Συνήθειες που έπρεπε να έχουν απαγορευτεί διά ροπάλου για επαγγελματίες παίκτες και σε κλαμπ του μεγέθους του ΠΑΟΚ. Αναρωτιόμαστε ωστόσο, του έγινε ποτέ κάποια παρατήρηση;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.