Τραγάκη: «Δεν ήμασταν έτοιμοι, θα έπρεπε να πάρουν μέτρα»

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2020

Με προβλήματα άνοιξε η τηλεκπαίδευση καθώς το σύστημα υπερφορτώθηκε μια ώρα μετά την έναρξη της διδασκαλίας και έπεσε. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Τραγάκη, παραδέχθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ότι δεν ήταν έτοιμοι, το σύστημα πάγωσε και δεν άφηνε μαθητές και καθηγητές να εισέρθουν. Επιπλέον, εξέφρασε το φόβο της ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και αύριο ενώ ξεκαθάρισε ότι η δια ζώσης μάθηση δεν αντικαθίσταται. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σύστημα τηλεκπαίδευσης: «Δεν ήμασταν έτοιμοι. Όπως δεν ήμασταν όταν είπαν να ανοίξουν τα σχολεία. Ακόμη και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης όχι μόνο δεν μπήκαν μαθητές αλλά ούτε οι καθηγητές δεν μπορούσαν. Πάγωσε το σύστημα μετά από μία ώρα και δεν ξαναμπήκα ποτέ».

Για τη σύνδεση: «Έπρεπε να είχε δοθεί μέσο και δωρεάν σύνδεση στους μαθητές. Εγώ ανακάλυψα ότι μόνο τέσσερις έχουν υπολογιστή και οι υπόλοιποι παρακολουθούν από το κινητό σε σύνολο 57 μαθητών. Σε εμάς ήρθαν επτά τάμπλετ για 500 άτομα και σε κάποια σχολεία δεν πήγαν και καθόλου»

Τι θα γίνει αύριο: «Δεν έχουμε βέβαια άλλη επιλογή. Θα προσπαθήσουμε και αύριο. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα λειτουργήσει και αύριο».

Για τη μάσκα στα παιδιά του δημοτικού: «Δεν είναι μόνο η μάσκα. Από την αρχή θα έπρεπε να πάρουν μέτρα. Η δια ζώσης μάθηση δεν αντικαθίσταται με τηλεκπαίδευση. Είναι μια έσχατη λύση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.