Τους ταρακούνησε ο Ραζβάν δείχνοντας τον σωστό δρόμο

Δημήτρης Μπούζας04 Σεπτεμβρίου 2020

Πιστεύω ειλικρινά ότι η συνέντευξη του Λουτσέσκου που παραχώρησε πρόσφατα στο Metropolis 95,5 και την οποία φιλοξενήσαμε κι εμείς στο χθεσινό μας σχόλιο, θα αποδειχθεί ευεργετική και πολύτιμη για τον ΠΑΟΚ. Τα όσα κατέθεσε ο Ρουμάνος τεχνικός και τα οποία αφορούσαν μικρούς ή μεγάλους προβληματισμούς για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αποδείχθηκαν άκρως διαφωτιστικά. Επιπρόσθετα και λυτρωτικά. 

Από τη στιγμή που βοήθησαν τους ΠΑΟΚτσήδες να «δουν» με ανοιχτά μάτια, καθαρά και ανεπηρέαστα τι συμβαίνει σήμερα μέσα στην ομάδα τους, απαλλαγμένοι από τις όποιες επιρροές και τις γνωστές προπαγανδιστικές συγκαλύψεις. Να «δει» και να «διαβάσει» καθαρά τα παντός είδους αφηγήματα ασόβαρα και κατά περίσταση, που του πλασάρουν οι υπεύθυνοι και οι εμπλεκόμενοι. 

Οι απόψεις του Ραζβάν διακριτικά διατυπωμένες, απλές και κατανοητές αλλά και φιλτραρισμένες μέσα από σχέσεις κι εμπειρίες υψηλού επιπέδου, χωρίς να έχουν την παραμικρή πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων και προκλήσεων, έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να μάθει πως βλέπει τη σημερινή κατάσταση ένας σοβαρός, έμπειρος, πετυχημένος και πολύ «δικός τους» άνθρωπος. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός καταθέτοντας το τι πιστεύει για θέματα όπως η παραμονή η όχι του Βιεϊρίνια, η ανάδειξη και η βοήθεια των νέων ταλαντούχων παικτών, ο καθοριστικός ρόλος των αποδυτηρίων αλλά και ο σεβασμός – και όχι η εύκολη απαξίωση – σημαντικών στελεχών άφησε ελεύθερο το πεδίο για ανεπηρέαστες κρίσεις και συγκρίσεις. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα όσα χαρακτηριστικά ήταν αυτά που είπε για τον Βιεϊρίνια («δεν μπορώ να διανοηθώ τον ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια»), ή στο ότι είναι αναγκαία η ανάδειξη νέων, αλλά πάντοτε και παράλληλα με το να υπάρχουν κοντά τους, μαζί τους και μπροστά τους παίκτες με προσωπικότητα, από τους οποίους θα αντλήσουν και θα εμπνευστούν δυνάμεις και οράματα μεγάλης καριέρας. 

Όπως επίσης και για τις σοβαρές πιθανότητες που υπάρχουν ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει την Μπενφίκα. Κι αυτό γιατί θα μείνουμε στα όσα σημαντικά κι ευεργετικά που προέκυψαν όπως εισαγωγικά αναφέραμε από αυτές τις δηλώσεις. Κι αυτά δεν είναι άλλα από μια μεγάλη ταραχή που προκάλεσαν και τις πρώτες αντιδράσεις που διακινήθηκαν με το γνωστό τρόπο των ανεπίσημων διαρροών. 

Υπήρξε η άμεση κινητοποίηση στο θέμα Βιεϊρίνια, πιθανότατα και πράγμα που το ευχόμαστε ολόψυχα, μια αναθεώρηση απόψεων ανάμεσα στις οποίες διαπίστωνε κανείς εύκολα επιπολαιότητες, κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. Και αυτό το τελευταίο για τη διατήρηση ενός αφηγήματος να μην γίνουν σοβαρές μεταγραφές και να κινηθεί ο σύλλογος στα ρηχά νερά μιας απαράδεκτης συντήρησης με ότι σημαίνει αυτό. Επί του προκειμένου και σε αυτό το σημείο δημιουργείται κι ένα άλλο θέμα. 

Με τον κόσμο να βλέπει να του πλασάρονται κατά περίσταση σενάρια ενίσχυσης μετά την πρόκριση επί της Μπεσίκτας και σε λίγο να έρχεται ένα διαφορετικό, το οποίο να μιλάει για τη ματαίωση της αναγκαίας ενίσχυσης με τη δικαιολογία ότι είναι εκ προοιμίου σίγουρος ο αποκλεισμός από την Μπενφίκα. Συγκεχυμένες και νεφελώδεις καταστάσεις οι οποίες σίγουρα θα πρέπει να κλείσουν σύντομα τον κύκλο τους. Καταλήγοντας, πιστεύουμε πως οι δηλώσεις του Ραζβάν πραγματικά ταρακούνησαν γερά την «παρέα». 

Ο λόγος του ήταν ευθύς, καταλυτικός και στόχευε στο να βοηθήσει όσο μπορούσε πιο διακριτικά να απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και διατηρούνται ακόμη, με φόντο μια τραγικά αποτυχημένη χρονιά. Οι συγκαλύψεις πλέον από τους γνωστούς πρόθυμους και υποτακτικούς, δύσκολα θα μπορέσουν να διαγράψουν όλα όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις του Ραζβάν. Ας σκύψουν λοιπόν το κεφάλι τους και ας ανασκουμπωθούν οι έχοντες την ευθύνη για να ενισχύσουν την ομάδα με προσθήκες ανάλογες των φιλοδοξιών του μεγαλομετόχου αλλά και των προσδοκιών του ανεπανάληπτου ΠΑΟΚτσήδικου λαού.

ΥΓ: Σημαντικά τα όσα είπε στη σχετική Συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος του μπασκετικού ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι φίλιοι του ΠΑΟΚ και ας σπεύσουν να στηρίξουν τη προσπάθεια του. Αξίζει τον κόπο όχι μόνο γιατί από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί η σωτηρία ενός τμήματος που έφερε στο σύλλογο λαμπρούς ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά και για το γεγονός της τεράστιας ευθύνης και προσπάθειας που επωμίστηκε ο θαρραλέος αυτός παράγοντας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.