«Τους ιδιοκτήτες δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά με ποιον τρόπο θα κερδίζουν κάθε Σάββατο»

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος το ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, αναφέρθηκε στην αύξηση των ξένων παικτών (7) στην Basket League που θα αποτελέσει ταφόπλακα για το ελληνικό μπάσκετ και έφερε τις ομάδες προ των ευθυνών τους.

«Εκτός από τον ΠΑΟΚ, τον Κολοσσό και τον Προμηθέα οι υπόλοιπες ομάδες είναι εκτός πραγματικότητας γιατί νομίζουν ότι με την αύξηση των ξένων παικτών στην Basket League θα έχουν περισσότερα έσοδα, θα έχουν μεγαλύτερη τηλεθέαση και θα έρθει περισσότερος κόσμος στα γήπεδα. 

Πλέον, είναι αδύνατο να παίξει ο Έλληνας παίκτης και για ακόμα μία φορά είναι αυτός που την πληρώνει. Τους ιδιοκτήτες δεν τους ενδιαφέρει ο φίλαθλος, η ανάπτυξη του αθλήματος και η παραγωγή ταλέντων, αλλά με ποιον τρόπο θα κερδίζουν κάθε Σάββατο. 

Με την αύξηση των ξένων παικτών θα αδειάσουν τα γήπεδα, άλλωστε ο κόσμος δεν παρακολουθεί πέραν από κάποια ντέρμπι μπάσκετ. Μακροπρόθεσμα οι ομάδες θα αποχωρήσουν και το μπάσκετ θα περάσει μεγάλη κρίση. 

Τα γυαλιά μας βάζει η ACB. Εμείς πάμε να το κάνουμε Αμερικάνικο και κάθε εβδομάδα να έρχονται να υπογράφουν ξένοι παίκτες. Υπάρχουν πολλές σκέψεις αντίδρασης, όμως περιμένουμε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αν θα επικυρωθεί από την Ομοσπονδία και από το υφυπουργείο. 

Υπάρχουν κάποια περιθώρια, αλλά είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι γιατί και οι ιδιοκτήτες δεν θα αλλάξουν τη στάση τους. Δεν τιμούν τα συμβόλαια της ΕΡΤ και τα έσοδα του στοιχήματος. Θέλουν να τα δώσουν όλα στον ξένο κι όχι στον Έλληνα παίκτη. Πρέπει και οι χορηγοί να έχουν λόγο γι΄ αυτό το καίριο ζήτημα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.