Τους έκαιγαν τα λεφτά των τηλεοπτικών, για δικαιοσύνη και διαιτησία, πέρα βρέχει

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Μαΐου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Όποιος ενημερώθηκε σχολαστικά για την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Super League, εύκολα έβγαλε το συμπέρασμα ότι τα θέματα που τέθηκαν ήταν τρία: 1. Οι επιθέσεις Μαρινάκη στον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ και οι απαντήσεις του Μάκη Γκαγκάτση. 2. Η διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 3. Η επανέναρξη του Πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Το τρίτο θέμα ήταν αυτονόητο να συζητηθεί, ενόψει της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ το πρώτο προέκυψε επειδή έτσι γούσταρε ο Μαρινάκης, για να ξεβράσει πάλι το μίσος και τον κομπλεξισμό του. Κι έτσι, μένει το δεύτερο. Το οποίο είναι το... αγαπημένο θέμα των διοικήσεων όλων των ΠΑΕ διαχρονικά. Πόσα λεφτά θα παίρνουν από τηλεοπτικά δικαιώματα και πώς θα τα μοιράζονται μεταξύ τους. Ένα θέμα, βέβαια, το οποίο, στην παρούσα φάση, δεν υπήρχε καν λόγος να συζητήσουν. Διότι οι συμφωνίες όλων των ομάδων είτε με τη NOVA, είτε με την ΕΡΤ (και του ΠΑΟΚ με τον εαυτό του), βρίσκονται σε ισχύ. Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα γίνουν, αν γίνουν, με βάση αυτές τις συμφωνίες, οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια που τους μετέδιδαν και στην κανονική περίοδο και οι ομάδες θα πάρουν τα χρήματα που προβλέπονται από τα συμβόλαια που θα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η συζήτηση αφορούσε στο επόμενο βήμα, δηλαδή στο τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά από τη νέα αγωνιστική περίοδο και μετά.

Ντρέπομαι που το λέω για χιλιοστή φορά, αλλά είναι όλοι υπόλογοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου εξ' αιτίας των δύο μεγάλων πληγών που το ταλαιπωρούν. Τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη. Δύο πληγές με τις οποίες ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, δεν ασχολούνται σοβαρά στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκα. Ποτέ δεν σχημάτισαν μια ομόφωνη πρόταση προς την ΕΠΟ για τη διαιτησία, ποτέ δεν όρθωσαν το ανάστημά τους για να βελτιωθεί το αστείο (όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι δικαστές) αθλητικό δίκαιο, βάσει του οποίου δικάζουν και αποφασίζουν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά και η Πειθαρχική Επιτροπή της ίδιας της Σούπερ Λίγκα.

Ενώ έχουν μπροστά τους άπλετο χρόνο να “ψαχτούν” για τα τηλεοπτικά, ενώ μπορούν να κάνουν άλλες δέκα τηλεδιασκέψεις ή συνεδριάσεις, έκριναν ότι αυτό τους “έκαιγε” τώρα. Και μόνο μ' αυτό θα ασχολούνταν, αν δεν είχε ο Μαρινάκης τον νταλκά του με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν κι αν δεν έπρεπε υποχρεωτικά να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Ως προς το τελευταίο, που έχει τη δική του σημασία, αυτός που τοποθετήθηκε πιο σοβαρά και υπεύθυνα ήταν ο Γιάννης ο Αλαφούζος, βάζοντας πάνω απ' όλα την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών. “Για ποιο Πρωτάθλημα να μιλάμε; είπε. Ποιος θα εγγυηθεί ότι δεν θα νοσήσει ούτε ένας αθλητής;” Εξ ου και η πρωτοφανής επίθεση που δέχτηκε από τα φερέφωνα του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έχει κανέναν τον παραμικρό ενδοιασμό, αρκεί να σηκώσει μία ακόμη κούπα.

ΥΓ. Περιμένω τη δικαστική επίθεση του ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού. Δεν λέω “την απαιτώ”, όπως φωνάζει το σύνολο των οπαδών του ΠΑΟΚ σε όλα τα social media, λέω απλώς ότι την περιμένω με ενδιαφέρον...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.