Τους αξιόλογους διεθνείς οφείλουν να προστατεύουν οι ξένοι προπονητές

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Εχω την εντύπωση ότι από την εποχή που μας τελείωσαν ο Τσάρτας και ο Φρατζέσκος, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ένας παίκτης που θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε σπουδαίο «10άρι». Τα τελευταία χρόνια λάμπει το αστέρι του Κώστα Φορτούνη. Ίσως είναι ο μονόφθαλμος που ξεχωρίζει μέσα στους αόματους, ίσως να μην μπορούσε να σταθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ωστόσο, για τα ελληνικά δεδομένα, είναι ξεχωριστός και ασύγκριτα πιο ποιοτικός από πολλούς άλλους παίκτες που παριστάνουν, αγκομαχώντας, τους δημιουργικούς χαφ και τους σκόρερ.

Κι όμως, ειδικά φέτος, ο μόνος που δεν βλέπει τη λάμψη του είναι ο προπονητής του στον Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο,τι και να κάνει ο Φορτούνης στα λίγα λεπτά της συμμετοχής του στα ματς του Ολυμπιακού και παρά τα πολλά και ωραία που κάνει στα ματς της Εθνικής, ο Μαρτίνς τον κρατά πεισματικά στον πάγκο. Κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμάς, θα μου πείτε. Ισως. Αλλά δεν τον έχει σε καραντίνα τον Φορτούνη. Δεν τον τιμωρεί για κάποιον λόγο που εμείς δεν ξέρουμε. Τον έχει πάντα στην αποστολή. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν τον χρησιμοποιεί για καθαρά λόγους τακτικής. Προφανώς γιατί πιστεύει ότι δεν ταιριάζει στο στιλ με το οποίο θέλει να παίζει η ομάδα του.

Κι εγώ ρωτάω: Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίζει τους Παναιτωλικούς και τις Λαμίες χωρίς τον Φορτούνη, σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμος ο Φορτούνης; Ρωτάω και το άλλο: Αν βγάζεις μονίμως έναν καλό παίκτη από την 11άδα του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός θα χάνει από τους Απόλλωνες και τους Βόλους; Η, μήπως, θα αλλάζει κάτι όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει μια Μάντσεστερ Σίτι και μια Πόρτο; Αστεία πράγματα.

Θα ρωτήσετε τώρα τι με νοιάζει εμένα που δεν παίζει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό. Καθόλου δεν καίγομαι για τον Ολυμπιακό. Ισα-ίσα που χαίρομαι, γιατί θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός χωρίς Φορτούνη είναι λιγότερο καλή ομάδα από τον Ολυμπιακό με Φορτούνη. Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι βασανίζεται άδικα ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής που εξόφθαλμα δικαιούται να παίζει. Ενας ποδοσφαιριστής που πρέπει να βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για το συμφέρον της Εθνικής ομάδας. Ενας ποδοσφαιριστής, που όμοιούς του ψάχνουμε να βρούμε με το κερί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν βρίσκουμε.

Αυτό που συμβαίνει με τον Φορτούνη είναι απαράδεκτο και για έναν ακόμη λόγο. Αντί να τον έχει «ζεστό» ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, ώστε να επωφελείται και η Εθνική Ελλάδας, τον έχει «ζεστό» ο Φαντ' Σιπ στην Εθνική Ελλάδας κι έτσι επωφελείται και ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς «ξενερώνει» τον Φορτούνη αντί να τον έχει «φτιαγμένο», όπως θα όφειλε έναντι της Εθνικής και ο Φαντ' Σιπ τον «φτιάχνει», ενώ αν τον «ξενέρωνε» κανείς δεν θα είχε δικαίωμα να του κουνήσει το δάχτυλο.

ΥΓ. Πέρα από τη σωματειακή προτίμηση του καθενός, πρέπει όλοι να νοιαζόμαστε για τους αξιόλογους Ελληνες παίκτες και να τους προστατεύουμε, όσο περνάει από το χέρι μας. Την ίδια υποχρεώση έχουν και οι ξένοι προπονητές, που σιτίζονται από το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.